Banner 980x90

Konferencē iepazīstinās ar inovācijām Baltijas jūras izpētē

Četru valstu zinātnieki, vairāk kā četrus gadus strādājot kopā, pētījuši Baltijas jūras bioloģisko daudzveidību un tās mijiedarbību ar cilvēku saimniecisko darbību. Izstrādāti gandrīz 50 rādītāji, pēc kuriem noteikt vides stāvokli jūrā, kā arī pārbaudītas vairākas inovatīvas metodes Baltijas jūras izpētei. Ar rezultātiem otrdien un trešdien, 27.-28.janvārī, iepazīstinās LIFE+ Dabas un bioloģiskās daudzveidības programmas projekta "Inovatīvas pieejas jūras bioloģiskās daudzveidības monitoringam un dabas vērtību aizsardzības stāvokļa novērtēšanai Baltijas jūrā" noslēguma konferencē.

Konference notiks Jūrmalā, "Baltic Beach Hotel", Jūras ielā 23/25, sākums 27.janvārī plkst.13, pilsēta sinformācijas portālam Jurmal24.lv ziņo pasākuma rīkotāji.

Konferences darba valoda - angļu.

 Konferences atklāšanas uzrunā tiks uzvērts jūras aizsardzības svarīgums, galvenie izaicinājumi un sadarbības nepieciešamība Latvijas prezidentūras ES Padomē kontekstā. Oficiālu uzrunu teiks arī Eiropas Komisijas Vides direktorāta pārstāvis. Zinātnieki no Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas prezentēs jūras bioloģiskās daudzveidības izpētes rezultātus, secinājumus, kā arī sniegs savus ieteikumus jūras aizsardzības politiku ieviešanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)