Banner 980x90

Latvijā mēģina ieceļot Baltkrievijas pilsonis ar spēkā esošu liegumu

Rīga, 25.janv., LETA. Robežsargi vakar lieguši ieceļošanu Latvijā kādam Baltkrievijas pilsonim, kuram bija spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Tāpat ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu.

Savukārt pret kādu Ukrainas pilsoni sākts kriminālprocess, jo robežsargi pie viņa atrada viltotu Ukrainas autovadītāja apliecību.

Vēl vakar robežkontroles punktos konstatēti pa vienam Baltkrievijas un Ukrainas pilsonim, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus. Proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji.

Tikmēr veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - trīs Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības astoņas personas - divus Latvijas, divus Igaunijas un pa vienam Krievijas, Polijas, Lietuvas un Baltkrievijas pilsonim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)