Banner 980x90

Latvijā šonedēļ turpina atgriezties gājputni

Rīga, 7.marts, LETA. Šonedēļ Latvijā turpina atgriezties gājputni, liecina informācija portālā "Latvijasputni.lv".

Vakardien, 6.martā Krievlaukos manīti trīs dzeltenie tārtiņi kopā ar ķīvītēm un mājas strazdiem, bet Užavas lejteces laukos seši dzeltenie tārtiņi kopā ar ķīvītēm. Abi novērojumi ir veikti Ventspils novadā, redzot pirmos pavasara migrantus.

Tāpat Užavas lejteces laukos, Ventspils novadā 6.martā ir konstatētas apmēram 300 sniedzes vienā barā, kas ir samērā liels skaits šo putnu vienkopus pavasarī.

Savukārt pirmdien, 4.martā novērota viena sarkanā klija migrācijā uz rietumiem Kalnišķos, Nīcas novadā, kas ir agrākais pavasara migranta novērojums šajā apvidū. Savukārt Ķibju apkārtnē, Aizputes novadā uz vadiem konstatēta viena pļavu čipste, kas ir trešais agrākais pavasara migranta novērojums.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 3.martā pie Mangaļsalas mola, Rīgā novērots viens migrants - stellera pūkpīle, bet sestdien, 2.martā Nīcas laukos, Nīcas novadā novērots lielais piekūns. Tajā pašā dienā redzēti aptuveni 60 mājas strazdi Daibes "CSA poligonā", Pārgaujas novadā. Abām sugām pirmo pavasara migrantu novērojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)