Banner 980x90

Latvijas simtgadei veltītā mazākumtautību skolu runas konkursā piedalījušies ap 10 000 skolēni

Rīga, 13.aprīlis, LETA. Rīt, 14.aprīlī, noslēgsies Latvijas simtgadei veltīts mazākumtautību skolu skatuves runas mākslas konkurss "Es runāju latviski", kurā piedalījušies vairāk nekā 10 000 skolēni, aģentūrai LETA pavēstīja Latviešu biedrību savienības valdes priekšsēdētāja Veronika Ramāne.

Šajā mācību gadā konkursā iesaistījās 28 skolas no Aizkraukles, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas, Strenčiem un Ventspils, kopskaitā 10 488 skolēni, no kuriem 80 skolēni kopā ar saviem skolotājiem piedalīsies noslēguma pasākumā Jūrmalā.

Konkurss norisinās trīs kārtās - vispirms skolās visiem skolēniem jārunā konkursa repertuāru stundās, par to saņemot vērtējumu. Tam seko konkurss, kurā katras vecuma grupas labākie daiļlasītāji no visas Latvijas uzstājas noslēguma kārtā. Līdztekus skolēna skatuviskajai stājai lielākā uzmanība tiek pievērsta prasmei runāt latviski kā arī runātā izpratnei. Konkursa laikā tiek sekots līdzi tam, lai tajā piedalītos ne tikai labākie valsts valodas pratēji, bet visi skolas izglītojamie, tā padziļināti iepazīstot latviešu literatūru, konkursa gaitu skaidro Ramāne.

Konkursa primārais uzdevums ir ieinteresēt mazākumtautību skolēnus par latviešu literatūru un Latvijas vēsturi, tā veicinot sabiedrības saliedētību un vienotu izpratni par vēsturiskajiem procesiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)