Banner 980x90

Lielajā Talkā Jaunķemeros sakopta piekrastes meža un kāpu teritorija

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 23.aprīlī Lielās Talkas dienā Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar brīvprātīgajiem Lielās talkas laikā sakopa Jaunķemeru piekrastes meža un kāpu teritoriju. Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Arāja, 

32 talcinieki kopumā savāca 13 atkritumu maisus, kuros pārsvarā tika liktas plastmasas un stikla pudeles un skārda bundžas. Jāatzīmē, ka daudz stikla lausku salasīts tieši pludmales zonā.

Pie interesantiem atradumiem pieskaitāms vecs gultas matracis un no putuplasta veidota būdiņa, kas, visticamāk bijusi domāta kaķiem bez pajumtes.

Jāatzīmē, ka Jaunķemeru meža teritorija bija salīdzinoši tīra un atkritumu šajā vietā nebija daudz, taču nu tā kļuvusi vēl tīrāka un sakoptāka, jo apkārtnes teritorijā atjaunotas arī Dabas aizsardzības pārvaldes informatīvo stendu nolietotās konstrukcijas.

Sakopta arī restorāna "Neptūns" teritorija, atbrīvojot stāvlaukumu un apkārtni no pērnā gada lapām. Tāpat neliela daļa apkārtnes atbrīvota no blīvas krokaino rožu audzes, kas uzskatāma par agresīvu svešzemju sugu.

Talkas dienā pašiem mazākajiem talciniekiem bija iespēja piedalīties arī vides izglītības aktivitātēs, kas palīdzēja izprast, kas ir ekosistēma un iepazīstināja ar šī gada dabas simboliem.

Jau ziņots, ka "Lielā Talka" šogad norisinājās 23.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no plkst.9.00 līdz 15.00. Šogad Lielās Talkas dienas sauklis ir "Latvijai BŪT zaļai!".

Talku Jaunķemeros organizēja Dabas aizsardzības pārvalde Eiropas Savienības LIFE programmas projekta "LIFE Ekosistēmu pakalpojumi" ietvaros sadarbībā ar restorānu "Neptūns".

Dabas aizsardzības pārvalde izsaka pateicību restorāna "Neptūns" pārstāvjiem par atbalstu talkas rīkošanā un cienasta sagādāšanu talciniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)