Banner 980x90

LZP rosina nākamajā koalīcijas sēdē apspriest valdības rīcību saistībā ar ugunsgrēku Jūrmalā

Rīga, 21.jūn., LETA. Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars aicinājis premjerministru Māri Kučinski (ZZS) 26.jūnija Koalīcijas sadarbības padomes sēdē skatīt jautājumu par valdības rīcību saistībā ar ugunsgrēku Jūrmalā.

Tavars sacīja, ka, sanāksmē ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Valsts vides dienesta (VVD) un Jūrmalas domes dalību, LZP vēlas no vides dienesta saņemt informāciju par visiem zināmajiem gadījumiem, kad Latvijā ievesti svešu valstu atkritumi.

Viņš uzskata, ka Jūrmalas šķiroto atkritumu izgāztuves postošā ugunsgrēka gadījums ir rezultāts nesakārtotajiem atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem, kuri gadiem ilgi rotē pa ierēdņu koridoriem un pinas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu lobija valgos.

Pēc Tavara domām, šis gadījums izgaismo virkni problēmu, kas samilzušas kopš Vides ministrijas likvidācijas un šobrīd vides aizsardzības uzraudzība Latvijā nonākusi kritiskā punktā. Viņaprāt, atkritumu ievešana Latvijā netiek kontrolēta, un kāds uz to pelna.

"Vides un dabas aizsardzības sektors ir atstāts ierēdņu līmenī, kaut gan tam būtu jābūt politiķu darba kārtībā. VARAM vide ir tikai viena no četrām prioritātēm. Lai cik kompetents būtu VARAM ministrs, šaubos vai kāda spēkos ir vienlīdz būtiski iedziļināties e-lietās, reģionu attīstībā, pašvaldību uzraudzībā un vides aizsardzībā, tāpēc vienmēr kāda nozare paliks pabērna lomā," pauž Tavars.

Viņš uzskata, ka Jūrmalas pašvaldībai vajadzēja vairāk kontrolēt situāciju un celt trauksmi savlaicīgi, nevis 2016.gadā sastādīt administratīvo protokolu un paļauties, ka VVD paveiks pārējo. Tāpat Tavars domā, ka VVD sniegtā informācija plašsaziņas līdzekļos bijusi pretrunīga un pat melīga, cenšoties noliegt faktu par to, ka ziņas par nelegālo atkritumu laukumu Jūrmalā viņi no iedzīvotājiem un pašvaldības bija saņēmuši jau 2016.gada vasarā.

Tavars norāda, ka augstākajā politiskajā līmenī ir nepieciešams rast pēc iespējas ātrāku atkritumu problēmu risinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)