Banner 980x90

Majoru vidusskolas audzēkņi zibakcijā ar krītiņiem uz ielām rakstīs Raiņa un Aspazijas dzeju

Rīga, 16.maijs, LETA. Rīt, 17.maijā, plkst.13 Jūrmalā Majoru vidusskolas skolēni rīkos zibakciju "RAksti!", kuras laikā ar krītiņiem uz vairākām pilsētas ietvēm tiks sarakstīti skolēnu mīļākie Raiņa un Aspazijas dzejoļi, aģentūrai LETA pavēstīja Jūrmalas pašvaldības pārstāvji.

Jaunieši zibakcijā iesaistīs arī garāmgājējus un ar krītiņiem uz ietves rakstītām mīlestības dzejas un vēstuļu citātu rindām iezīmēs Raiņa un Aspazijas atstātās pēdas Jūrmalā, savienojot trīs muzejus. Aspazijas teksti virknēsies no Aspazijas mājas Z.Meierovica prospektā, šķērsojot gājēju pāreju pie Jūrmalas pilsētas domes. Savukārt Raiņa tekstu virkni akcijas dalībnieki sāks veidot pie Raiņa un Aspazijas vasarnīcas J.Pliekšāna ielā, tā turpināsies Jomas ielā un, nogriežoties Tirgoņu ielā, virzīsies līdz Jūrmalas pilsētas muzejam, kur satiksies Raiņa un Aspazijas vārdi.

Piedalīties zibakcijā un atsaukt atmiņā savas mīļākās Raiņa un Aspazijas dzejas rindas par mīlestību vai vēstuļu fragmentus ir aicināts ikviens interesents. Zibakcijas maršrutā vairākos posmos gaidīs jaunieši ar krītiņu kasti un dzejas kartītēm, līdz ar to ikvienam būs iespēja piedalīties, citējot savus mīļākos Raiņa vai Aspazijas mīlestības dzejoļus vai arī izvēloties kādu no jauniešu piedāvātajām kartītēm.

Dzejas un vēstuļu citātu rindas satiksies pie Jūrmalas pilsētas muzeja, kur zibakcijas noslēgumā tiks veidots teksts grafiti formā uz muzeja pagalma fasādes. Abu dižgaru savstarpējā sarakstē ir iekļauta UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā.

Zibakciju "RAksti" rīko Majoru vidusskolas 10.klases jaunieši sadarbībā ar Aspazijas māju, Jūrmalas pilsētas muzeju un Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, sagaidot starptautisko muzeju dienu un muzeju nakti.

Zibakcijas iecere ir saistīta ar starptautiskās muzeju dienas tēmu "Hipersavienotie muzeji: jaunas pieejas, citas auditorijas" un muzeju nakts tēmu "Šūpulis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)