Banner 980x90

Nedēļas nogalē Dzintaru koncertzālē uzstāsies apvienība "Brokastis četratā"

Rīga, 12.apr., LETA. Ciklā "Brīvdienu mūzika" Dzintaru koncertzālē 15.aprīlī plkst.14 uzstāsies apvienība "Brokastis četratā", aģentūru LETA informēja Dzintaru koncertzālē.

Ansamblī apvienojušies Andis Klučnieks (flauta), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Ansamblis piedāvā klasiskās mūzikas un džeza sintēzi. Šādu stilu pasaules mūzikā apzīmē ar jēdzienu "third steram", un "Brokastis četratā" ir vieni no nedaudzajiem Latvijas mūziķiem, kuri savu daiļradi veltījuši tieši šim mūzikas virzienam. Ikdienā visi ansambļa dalībnieki darbojas atšķirīgās akadēmiskās mūzikas nozarēs - operā, kamermūzikā, kora mūzikā, džezā, baroka mūzikā un citās jomās.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza mūzikas katedras vadītājs Indriķis Veitners apvienības "Brokastis četratā" muzicēšanas stilistiku raksturo kā veiksmīgu, profesionāli teicami paveiktu mūzikas stilu sintēzi.

Ansambļa repertuārā iekļauti gan latviešu, gan ārvalstu komponistu opusi, kā arī latviešu un pasaules tautu mūzikas apdares džeza stilā. "Operēta opermūzika", dažādu laikmetu un autoru operu fragmentu aranžijas džeza stilā vai īpaša programma ar pasaules tautu "muzikālo virtuvi" ir neliela daļa no plašā skaņdarbu klāsta, kas šobrīd veido "Brokastis četratā" repertuāru, skaidro koncertzāles pārstāvji.

Cikla "Brīvdienu mūzikas" stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā. Cikla koncertus vadīs diriģents Jānis Ozols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)