Banner 980x90

Ņemot vērā Jūrmalas atkritumu ugunsgrēka lietas sarežģītību, VP izveidota izmeklēšanas grupa

Rīga, 30.jūn., LETA. Ņemot vērā Jūrmalas atkritumu ugunsgrēka lietas sarežģītību un lielo materiālu apjomu, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) izveidojusi izmeklēšanas grupu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Sākotnēji kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu, taču tagad ir noteikta konkrēta kvalifikācija. Tagad lieta ierosināta pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu un atmosfēras gaisa piesārņošanu. Tāpat policija lems par vēl papildus kvalifikāciju, skaidroja Gžibovska.

Šobrīd neviena persona nav aizturēta vai atzīta par aizdomās turēto.

Izmeklēšanā ENAP sadarbosies ar Valsts vides dienestu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.

Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Degušajā teritorijā saimnieko "Prima M". Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 15 331 eiro, bet zaudējumi bija 2375 eiro apmērā. "Prima M" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2846 eiro. "Prima M" pieder SIA "SO Trust", kura vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)