Banner 980x90

 Nozares pārstāvjus nepārsteidz Bulduru Dārzkopības vidusskolā atklātās nepilnības

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Valsts kontroles (VK) atzinums par revīziju Bulduru Dārzkopības vidusskolā nepārsteidz dārzkopības nozares pārstāvjus, jo tajā precīzi konstatētas problēmas, uz kurām tie jau ilgstoši norādījuši, paziņojumā medijiem pauž Bulduru Dārzkopības vidusskolas attīstības biedrības pārstāvji.

Biedrības valdes priekšsēdētājs Ansis Birznieks norāda, ka organizācija aicina skolas valsts kapitāla daļu turētāju Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) nekavējoties sēsties pie sarunu galda ar nozares pārstāvjiem, lai kopīgi izstrādātu plānu, kā Latvijā vienīgo dārzkopības skolu izveidot par mūsdienīgu mācību iestādi.

Birznieks ir pārliecināts, ka tieši IZM rīcība pēdējos desmit gados ir novedusi pie tā, ka audzēkņu skaits Bulduru Dārzkopības vidusskolā ir sarucis, mācību bāze netiek attīstīta, ir tikai daļēji veiktas tik ļoti nepieciešamās investīcijas infrastruktūras, mācību procesa un sadzīves apstākļu nodrošināšanai, kā arī jau vairāk nekā gadu skolai faktiski nav vadības.

Viņš uzsver, ka tas būtiski traucē skolas attīstību un dārzkopības nozares nodrošināšanu ar tik nepieciešamajiem jaunajiem speciālistiem.

Nozares pārstāvji uzskata, ka Bulduru Dārzkopības vidusskolai nākotnē jākalpo par platformu zināšanu un pieredzes pārnesei, zinātnes, pētniecības un uzņēmējdarbības radošai sapludināšanai, lai nodrošinātu nozares izcilību un konkurētspēju Eiropas līmenī. Biedrībai esot virkne konkrētu priekšlikumu, iniciatīvu un jau aizsāktu projektu, lai jau nekavējoties sāktu strādāt pie skolas nākotnes vīzijas sasniegšanas.

Kā pirmos darbus biedrība min nozares atbalstīta skolas direktora iecelšanu amatā un skolas vadības komandas komplektēšanu, kā arī skolas attīstības vīzijas 2016.-2020.gadam pieņemšanu līdz šā gada 1.martam.

"Ir jārod ceļi, kā sasniegt izvirzītos mērķus, nevis jāmeklē atrunas, kāpēc to nevar izdarīt. Taču aktīvai rīcībai ir nepieciešama skolas īpašnieka - IZM - griba," pārliecināts Birznieks.

Kā ziņots, IZM kā VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" kapitāla daļu turētāja nav nodrošinājusi efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrības pārvaldību un uzraudzību, kā rezultātā izglītības iestādē pieļauta neefektīva rīcība ar finanšu līdzekļiem vismaz 246 050 eiro apmērā un konstatētas citas nepilnības, secināts VK revīzijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)