Banner 980x90

NVO aicina pieteikties konkursā uz 385 696 eiro valsts naudas sadali nākamgad

Rīga, 20.okt., LETA. Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis atklātu konkursu nākamgad īstenojamiem projektiem valsts budžeta finansētajā programmā "NVO fonds", aģentūru LETA informēja SIF.

Kopējais 2018.gada konkursā projektiem pieejamais finansējums ir 385 696 eiro.

Programmas mērķis ir veicināt iedzīvotāju līdzdalību un sadarbību sabiedriskajos procesos, kā arī uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un stiprināt demokrātiju un pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgu attīstību Latvijā.

Programmā plānots atbalstīt projektus divos darbības virzienos. Pirmais no tiem ir "NVO darbības stiprināšana", kura mērķis ir organizētas pilsoniskās sabiedrības stiprināšana un NVO darbības atbalsts, stiprinot organizāciju institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti un nodrošinot finansiālu atbalstu regulārai un ilglaicīgai NVO līdzdalībai valsts pārvaldes lēmumu pieņemšanas procesā un līdzdarbībai valsts pārvaldes rīcībpolitikas plānošanā, ieviešanā un uzraudzībā.

Savukārt otrs virziens ir "NVO interešu aizstāvības stiprināšana", kura mērķis ir atbalstīt NVO, kas veic interešu aizstāvības darbību sabiedriskā labuma darbības jomās nacionālā līmenī un īsteno līdzdalības aktivitātes politikas veidošanas un īstenošanas procesos, sekmējot pilsoniskas sabiedrības attīstību Latvijā.

Prioritārās jomas konkursā ir pilsoniskās sabiedrības attīstība un brīvprātīgā darba aktivitāšu un labdarības iniciatīvu veicināšana.

Katrs pretendents konkursā drīkst iesniegt tikai vienu projekta iesniegumu. Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 21.novembris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)