Banner 980x90

Otro gadu pēc kārtas Jūrmalā tiks atklāts ziemas "Gaismas parks"

Rīga, 22.nov., LETA. 1.decembrī Jūrmalā jau otro gadu pēc kārtas tiks atklāts ziemas "Gaismas parks", kurā dažādos dekoros un skulptūrās būs izvietoti vairāki tūkstoši LED gaismiņu, aģentūrai LETA pavēstīja Jūrmalas domes pārstāve Zanda Krastiņa.

Pēc viņas teiktā, šogad Dzintaru mežaparkā Gaismas parks tiks papildināts ar jauniem gaismas elementiem. Šoreiz dekorus, kas veidoti no 85 000 LED gaismiņu papildinās arī īpaša aleja - "Piena ceļš", kurā ikviens varēs saskatīt krītošas zvaigznes un ievēlēties vēlēšanos. "Tāpat plānots, ka 14 hektārus plašo parka teritoriju šogad "apdzīvos" lāču, ežu un vāveru ģimene, kā arī citi meža zvēri," norādīja Krastiņa.

Kā lielākais no gaismas dekoriem arī šogad būs parka tilts - arka, kas veidota jūras viļņa formā. Gaismas tiltu veido LED gaismu virtenes kopumā 3,5 kilometru garumā. Dzintaru mežaparkā 33,5 metrus augsto skatu torni rotās no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās.

Gaismas parka atklāšanas pasākumā no plkst.15 līdz plkst.19 uzstāsies folka grupa "Jauno Jāņu Orķestris", postfolkloras grupa "Iļģi" un enerģiskais mūziķu trio "3Live Project".

Rīgas Danču klubs apmeklētājus piedāvās iespēju izdejoties, bet bērniem būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti, piedalīties eglīšu rotājumu, atstarotāju, krūžu paliktņu, leļļu izgatavošanas un citās radošajās darbnīcās.

1.decembrī parkā darbosies arī vēstuļu darbnīca, kurā varēs uzrakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. No plkst.13 līdz plkst.22 parkā darbosies dāvanu un našķu tirdziņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)