Banner 980x90

Par "Bauskas alus" vienīgo īpašnieku kļuvis "Lāčplēša alus"

Par alus darītavas SIA "Bauskas alus" vienīgo īpašnieku novembra sākumā kļuvusi "Cido grupā" ietilpstošā SIA "Lāčplēša alus", liecina informācija "Firmas.lv". 

Rīga, 5.nov., LETA. Par alus darītavas SIA "Bauskas alus" vienīgo īpašnieku novembra sākumā kļuvusi "Cido grupā" ietilpstošā SIA "Lāčplēša alus", liecina informācija "Firmas.lv". Vienlaikus reģistrētas izmaiņas arī "Bauskas alus" valdē - kompānijas valdes locekļa amatā iecelts Paulis Dālbergs, kamēr darbu valdē atstājis līdzšinējais vienīgais valdes loceklis Vladimirs Barskovs. Izmaiņas komercreģistrā iegrāmatotas pirmdien, 4.novembrī. Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Konkurences padome (KP) šogad 12.septembrī atļāva apvienošanās darījumu, ar kuru "Lāčplēša alus" iegūst izšķirošu ietekmi pār "Bauskas alu" un tā ražotnes notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu sniedzēju SIA "Rūta M". Izpētes rezultātā KP secināja, ka pēc apvienošanās abu uzņēmumu kopējā tirgus daļa alus vairumtirdzniecības tirgū dažādos mazumtirdzniecības kanālos palielināsies nelielā apmērā, nepārsniedzot 5%, kas vērtējams kā nebūtisks pieaugums. Savukārt "Bauskas alus" tirgus daļa bezalkoholisko gāzēto dzērienu ražošanas un vairumtirdzniecības tirgū ir ļoti maza, tāpēc padziļināti KP nepētīja bezalkoholisko gāzēto dzērienu tirgu. Iepriekš "Bauskas alus" piederēja SIA "BA Holdings", kuras īpašnieki ir Vladimirs Barskovs (50%), Boriss Raigorodskis (25%) un Jurijs Šancovojs (25%). 2018.gadā "Bauskas alus" strādāja ar 7,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi - līdz 1,338 miljoniem eiro. "Bauskas alus" ir reģistrēts 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 786 996 eiro. Kompānija "Lāčplēša alus" ir reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Lāčplēša alus" vienīgā īpašniece ir "Cido grupa". 2018.gadā "Lāčplēša alus" ieņēmumus no pamatdarbības neguva. Savukārt "Cido grupa" ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro. "Cido grupas" kapitālā 99,99% pieder Dānijas "Royal Unibrew". Uzņēmuma produktu portfelī ietilpst sulas, nektāri un sulu dzērieni, kā arī minerālūdens, dzeramais ūdens un alus zīmoli "Lāčplēsis", "Līvu" un "Lielvārdes". "Cido grupa" 2018.gadā strādāja ar 66,434 miljonu eiro apgrozījumu un 5,017 miljonu eiro peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)