Banner 980x90

Piektdien atklās jauno Jūrmalas mākslas skolas ēku

Jūrmalas mākslas skolas jaunā ēka svinīgu tiks atklāta piektdien, 22. maijā, plkst.15, Dubultos, Strēlnieku prospektā 30, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo Jūrmalas pašvaldība.

"Jūrmala ir viena no retajām pilsētām Latvijā, kur pēdējo gadu laikā atklāta jauna mākslas skola. Veicot 1970. gadā būvētās kādreizējās Murjāņu sporta skolas ēkas rekonstrukciju, telpas ir pilnībā pārbūvētas, ēka ieguvusi jaunu, mūsdienīgu izskatu," stāsta Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Esam lepni, ka Jūrmalai tagad būs jauna mākslas skola, un tā ir īpaši piemērota, lai palīdzētu uzplaukt jaunajiem talantiem mākslas jomā."

Patlaban Jūrmalas mākslas skolā profesionālās ievirzes un dažādas interešu izglītības programmas apgūst 671 audzēknis, no tiem 46 apgūst pirmsskolas sagatavošanu, 625 audzēkņi mācās profesionālās ievirzes programmā un apmeklē interešu izglītības programmu.

Līdz šim Jūrmalas mākslas skola atradās Bulduros, Muižas ielā 7, kur telpas skolas vajadzībām un arvien pieaugošajam audzēkņu skaitam bija kļuvušas par šauru. Jauno mācību gadu skola sāks jaunajā ēkā Strēlnieku prospektā 30, kur vēl šajā mācību gadā notiks arī skolas izlaiduma svētki un jauno audzēkņu uzņemšana.

"Līdz ar jauno ēku ir piepildījies skolas pedagogu, audzēkņu un vecāku vairākus gadus lolotais sapnis par mūsdienīgām nodarbību telpām un izstāžu zāli," saka Jūrmalas mākslas skolas direktore Taiga Vaišļa. "Telpas ir gaišas, plašas un modernas, un mana vēlēšanās ir, lai skola vienmēr būtu piepildīta ar bērniem, lai šeit var atnākt bērnu vecāki un visi, kas mīl mākslu, lai skolā valda prieks un mīlestība pret mākslu!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)