Banner 980x90

Pierīgas pašvaldību vadītāji ar Rīgas domes vadību diskutēs par vienota attīstības plāna nepieciešamību

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Pierīgas pašvaldību vadītāji ceturtdien, 22.septembrī, plkst.15.00 tiksies ar Rīgas domes vadību, lai pārrunātu nepieciešamību veidot vienotu Rīgas un Pierīgas attīstības plānu, nosakot galvenās sadarbības jomas, aģentūru LETA informēja Carnikavas novada domes pārstāve Sandra Baltruka.

Rīgu pārstāvēs Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī pilsētas komiteju priekšsēdētāji, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tikšanās laikā tiks diskutēts par dažādiem problēmjautājumiem, kas aktuāli Pierīgas iedzīvotājiem, - skolu un bērnudārzu tīklu, sabiedrisko transportu, ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūru, ražošanas zonu attīstību ap Rīgu un citiem jautājumiem.

Pierīgas pašvaldību apvienības (PPA) vadītājs un Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA) atzīmē, ka ceļu caurlaidība netiek līdzi iedzīvotāju skaita pieaugumam Pierīgā. Turklāt nav optimāli organizēts sabiedrisko pārvadājumu tīkls un nedarbojas neviena "park&ride" stāvvieta. Viņš uzskata, ka jāveido dialogs un perspektīvā jāveido kopīgi projekti, sadarbojoties Rīgai, Pierīgai un arī valsts resoriem.

Pašvaldības vadītāju tikšanās laikā iecerēts definēt kopīgo mērķi - nepieciešamību veidot vienotu Rīgas un Pierīgas attīstības plānu, nosakot galvenās darbības jomas, par ko iespējams vienoties un ar ko būtu jāstrādā.

PPA izpilddirektore un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS) paudusi, ka patlaban starp Rīgu un Pierīgu pastāv ļoti daudz problēmu, turklāt valdība nav pieņēmusi Galvaspilsētas likumu, kas varētu noteikt zināmus ierobežojumus un kārtību, kā sadarboties ar Pierīgu dažādās jomās.

PPA uzsver, ka Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam Rīgas metropoles areāls ir noteikts kā viena no nacionālo interešu telpām, kam nepieciešama mērķtiecīga attīstības politika un kompleksi risinājumi izaugsmes veicināšanai.

PPA dibināta 2015.gada rudenī, un tajā apvienojas 13 Pierīgas pašvaldības - Ādažu, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķekavas, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas un Mārupes novadu domes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)