Banner 980x90

Pirmdien Jūrmalā sāksies elektromobiļu maratons

Rīga, 30.aug., LETA. Ceturtdien Jūrmalā tiek dots starts šā gada elektromobiļu maratonam ar devīzi "Uzlādes tīkls savieno pilsētas", aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Elektromobiļu maratons notiks līdz 1.septembrim maršrutā Jūrmala-Ventspils-Liepāja-Bauska-Jēkabpils-Daugavpils-Stāmeriena-Valmiera.

Latvijā kopš jūlija sākuma darbu uzsācis CSDD izveidotais elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls, kas elektromobiļu maratona dalībniekiem nodrošinās brīvas pārvietošanās iespējas no vienas pilsētas uz otru.

CSDD norādīja, ka līdz šim Latvijas elektroauto entuziasti savu elektrisko spēkratu lādēšanai izmantoja parastu elektrības rozeti, kas nebija ērti, jo šāda uzlāde prasīja daudz laika. Savukārt tagad šī problēma ir atrisināta, jo CSDD ir izveidojusi nacionālā līmeņa uzlādes staciju tīkla pirmo kārtu. Tās ietvaros 70 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas ir izvietotas uz valsts galvenajiem autoceļiem un lielākajās apdzīvotās vietās, nodrošinot maratona dalībniekiem elektromobiļu uzlādi visā Latvijas teritorijā.

Līdz 2021.gadam uz Latvijas ceļiem kopumā paredzēts uzstādīt līdz 150 ātrās uzlādes stacijām.

Statistikas dati liecina, ka Latvijā ik gadu reģistrēto elektromobiļu skaits vidēji pieaug par 30%. Ārvalstu pieredze rāda, ka elektromobiļu ātrās uzlādes staciju izbūve veicina arī tūrisma nozares attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)