Banner 980x90

Policija sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku nelegālajā izgāztuvē Jūrmalā

Rīga, 19.jūn., LETA. Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku nelegālajā izgāztuvē Jūrmalā, aģentūrai LETA apstiprināja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu šobrīd sākts par faktu.

Ņemot vērā, ka šobrīd darbu turpina ugunsdzēsēji, notikuma vietas apskati policija nevar veikt, taču izmeklēšanā skaidros, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, proti, ļaunprātīga dedzināšana. Konkrētas versijas policija šobrīd nemin, taču norāda, ka izmeklēšanas laikā lems par konkrētu notikušā kvalifikāciju.

Jau ziņots, ka vakar pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba šorīt plkst.5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā.

Plašais paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks izcēlies nelegālā atkritumu uzglabāšanas vietā, intervijā LTV pavēstīja Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Ierēdne zināja teikt, ka atkritumus konkrētajā teritorijā glabājusi SIA "Prima M", taču uzņēmums neesot saņēmis nekādas nepieciešamās atļaujas. Ņemot vērā minēto, VVD bija ierosinājusi administratīvo lietvedību un uzdevusi līdz 24.jūlijam atbrīvot teritoriju no atkritumiem. Attiecīgais administratīvais akts gan ticis apstrīdēts, taču tiesa to atstājusi negrozītu.

Spriežot pēc administratīvās lietas materiāliem, konkrētajā teritorijā atkritumi parādījušies pagājušā gada oktobrī. Tagad VVD lemšot par sankcijām, kādas uzņēmumam piemērot, kā arī izvērtēšot nepieciešamību vērsties tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu sākt kriminālprocesu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)