Banner 980x90

Policija vasarnīcas teritorijā Jūrmalā uziet puķu dobē paslēptus 40,5 kilogramus "spaisa"

Rīga, 22.marts, LETA. Aizvadītajā nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija (VP) izņēmusi 40,5 kilogramus jauno psihotropo vielu jeb "spaisa", kas bija paslēpts maisiņos puķu dobē vasarnīcas teritorijā, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā aizturēts 31 gadu vecs vīrietis, kuram patlaban piemērots apcietinājums.

VP bija saņēmusi operatīvo informāciju par to, ka Jūrmalā, Vārnukrogā, tiek glabātas narkotiskās vai psihotropās vielas lielā apmērā. Pārbaudot šo informāciju, 18.martā, VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās minētajā vietā, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanā piedalījās arī Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, neatradās vasarnīcā. Kratīšanā, kas ilga visu dienu, policisti pie mājas atrada ar plēvēm pārklātu puķu dobi. Paceļot plēves, atklājās, ka apakšā atrodas apmēram pusotru metru dziļa bedre, kas pilna ar iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielu.

Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka tur atradušies 40 kilogrami un 458 grami psihotropo vielu ar ķīmisko formulu "JWH-018".

VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Zonberga norāda, ka konstatēt šādu daudzumu psihotropo vielu vienuviet ir ļoti liels retums un atsavināto vielu kopējā vērtība melnajā tirgū ir ap 120 000 eiro.

Tāpat kratīšanas laikā vasarnīcas telpās policisti uzgāja aprīkojumu, kas liek domāt, ka tur, iespējams, kādreiz tikusi audzēta marihuāna. Policisti atsavināja lampas, ģeneratoru, laistīšanas sistēmas, kā arī augsnes bagātinātājus.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš divas reizes nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām personu grupā ar vardarbības pielietošanu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka atsavinātās vielas bijušas paredzētas realizēšanai Rīgas iedzīvotājiem. Patlaban likumsargi skaidro, no kurienes jaunais vīrietis tās iepircis, kā arī citus notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)