Banner 980x90

"Liepāja"/"Triobet" basketbolisti gūst otro uzvaru pret "Jūrmala"/"Fēnikss"

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

"Liepāja"/"Triobet" basketbolisti svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijas spēlē viesos uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā.

Liepājnieki sērijas otrajā spēlē guva uzvaru ar 79:64 (23:21, 22:12, 16:22, 18:8), cīņā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Spēles sākums bija līdzīgs un trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļās beigām laukuma saimnieki bija vadībā ar 17:14, taču pirmās desmitminūtes beigas labāk nospēlēja "Liepāja"/"Triobet", kas dominēja arī otrajā ceturtdaļā un pēc puslaika bija vadībā ar 45:33.

Trešajā spēles nogrieznī jūrmalnieki spēja starpību sadeldēt uz pusi, tomēr pēdējā ceturtdaļā atkal izpaudās "Liepāja"/"Triobet" pārsvars, beigās svinot drošu uzvaru.

Uvja Helmaņa trenētās Liepājas komandas rindās Kristofers Ričardss guva 24 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Klāvs Čavars komandas pūrā deva 12 punktus.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 13 punktiem izcēlās Māris Ziediņš, bet Iļja Gromovs sameta 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā spēlē piektdien "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā uzvarēja ar 85:63.

Sērijas trešā, un, iespējams, pēdējā spēle, otrdien notiks Liepājā.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, liepājniekiem gūstot trīs uzvaras. Zīmīgi, ka trijos no četriem mačiem panākumu svinēja komandas, kas spēlēja viesos. Abas komandas savā starpā sacentās arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā sezonā, un arī te abās spēlēs panākumus guva komanda, kas spēlēja viesos.

LBL regulārajā sezonā "Liepāja"/"Triobet" ar 24 uzvarām 36 mačos ieņēma ceturto vietu, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 20 panākumiem bija pozīciju zemāk.

Kā vēstīts, tad otrā ceturtdaļfināla sērijā Latvijas čempione "VEF Rīga" sestdien ar 99:66 pirmajā mačā savā laukumā sagrāva Latvijas un Igaunijas robežpilsētas vienību "Valka"/"Valga". Šajā sērijā otrā spēle pirmdien notiks Valgā, Igaunijā.

Automātiski LBL pusfinālu sasniegušas regulārās sezonas divas labākās vienības "Valmiera"/ORDO un "Ventspils". Tā kā vicečempione "Ventspils" regulārajā sezonā palika otrā, jau pusfinālā iespējama pēdējo divu sezonu valsts spēcīgāko komandu tikšanās, kamēr "Valmiera"/ORDO tiksies ar Liepājas vai Jūrmalas komandu basketbolistiem.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfējusi pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras, Liepājas vai Jūrmalas.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)