Banner 980x90

"Spartaka" futbolisti gūst uzvaru Latvijas kausa pusfināla pirmajā spēlē

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

"Ventspils" un Jūrmalas "Spartaka" futbolistiem trešdien, 27.aprīlī, pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai izcīnītu uzvaru Latvijas kausa pusfināla pirmajās spēlēs attiecīgi pret "Jelgavu" un "Daugavpili".

"Spartaks" viesos ar 1:0 (0:0) pieveica "Daugavpili", kas Latvijas kausa pusfinālu sasniegusi pirmo reizi.

Jūrmalnieki vārtus guva mača 69.minūtē, kad pēc Ingus Šlampes un Sergeja Kožana gaisa cīņas bumba ielidoja vārtos. Pēc mača protokolā tika norādīts, ka bumbu savos vārtos ieraidījis "Daugavpils" aizsargs Dmitrijs Klimaševičs.

Jūrmalas klubs sezonu sācis atzīstami, jo piecos virslīgas mačos ir izcīnītas četras uzvaras, kas turnīra tabulā ar 12 punktiem ļauj ieņemt pirmo vietu, par punktu apsteidzot "Ventspili", bet par pieciem punktiem Latvijas čempionus "Liepāju" un virslīgas debitanti "Rīgas Futbola skolu" (RFS). Tikmēr "Daugavpils" šosezon virslīgā ir izcīnījusi tikai vienu panākumu un ar trīs punktiem ir pēdējā vietā astoņu komandu konkurencē.

Abas vienības savā starpā tikās virslīgas otrajā kārtā, kad pārliecinošu uzvaru ar 3:0 mājās izcīnīja "Spartaks".

"Ventspils" futbolisti pretinieku laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu", ar panākumu sākot pusfināla dueli, kur uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.

Ventspilnieki uzvaru guva, pateicoties pretinieku neveiksmei, jo mača 38.minūtē "Jelgavas" komandas senegāliešu aizsarga Abdulaja Dialo mestā bumba ielidoja laukuma saimnieku vārtos.

Spēles 61.minūtē "Jelgavas" komandas kapteinis Gints Freimanis saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts no laukuma, līdz ar to mājinieki atlikušo spēles daļu spēlēja skaitliskā mazākumā.

Šīs abas komandas pērn tikās Latvijas kausa finālā, kad "Jelgava" uzvarēja "Ventspils" vienību ar 2:0, otro gadu pēc kārtas un trešo reizi komandas vēsturē izcīnot trofeju. Savukārt ventspilnieki pie Latvijas kausa kopš 2003.gada ir tikuši sešas reizes, taču pēdējā no tām bija pirms trīs gadiem.

"Ventspils" un "Jelgava" aizvadītajā piektdienā tikās "SynotTip" Latvijas futbola virslīgās mačā, kad minimālu uzvaru ar 1:0 mājās izcīnīja ventspilnieki, kuru labā vārtus guva Ģirts Karlsons.

Latvijas kausa pusfināla uzvarētāji atšķirībā no iepriekšējām kārtām tiks noskaidroti divu spēļu summā, tāpēc atbildes spēles notiks 4.maijā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā "Ventspils" ar 1:0 uzvarēja "Liepāju", "Jelgava" ar 3:2 pieveica pirmās līgas komandu "Babīte", "Daugavpils" ar 2:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus, bet "Spartaks" ar 3:1 uzvarēja titulēto "Skonto", kas, kā zināms, finansiālu problēmu dēļ netika pielaista dalībai virslīgā un šosezon spēlē līmeni zemākajā pirmajā līgā.

Latvijas kausa izcīņas finālspēle šogad 22.maijā notiks Jūrmalas pilsētas stadionā Slokā, kur tā risināsies pirmo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)