Banner 980x90

Renovēta Mežmalas vidusskola

Mežmalas vidusskolā pabeigti vienkāršotās renovācijas darbi, kas veikti ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projekta atbalstu. Skolas ēkai ir nosiltināts cokols, fasāde, jumta konstrukcijas, nomainīti ārdurvju un stikla bloki, kā arī atjaunots ēkas vizuālais izskats, pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.

Projekta mērķis bija veikt kompleksus energoefektivitātes pasākumus Mežmalas vidusskolā, lai samazinātu oglekļa dioksīda izmešu daudzumu līdz 111 359,31 kilogramiem gadā. Projekta īstenošana ļaus ietaupīt arī siltumenerģiju un tādējādi būtiski samazināt skolas uzturēšanas izmaksas, kā arī saudzēt vidi. Ieguvēji būs gan skolēni un skolas darbinieki, gan iedzīvotāji un pašvaldība kopumā.

Remontdarbi norisinājās arī skolēnu mācību laikā, netraucējot mācību procesu, jo tie pārsvarā tika veikti skolas ārpusē, stingri ierobežotā teritorijā. Galvenie būvdarbi jau ir pabeigti, bet apkārtnes labiekārtošanu, kas arī paredzēta projektā, veiks pavasarī, tiklīdz to atļaus laikapstākļi.

Būvdarbus veica konsorcijs "Balsts-R un Matīsa sēta", būvdarbu uzraudzību - SIA "Forma 2", būvdarbu autoruzraudzību - tehniskā projekta izstrādātājs SIA "Lejnieku projektēšanas birojs".

Projekts tika sākts 2014.gada augustā. Tā kopējās izmaksas ir 866 170,57 eiro, no tām KPFI finansējums 250 000 eiro, bet Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējums - 615 870,57 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)