Banner 980x90

Saeima noraida LRA ierosinājumu pašvaldību budžetam par labu pārdalīt IIN ieņēmumus

Rīga, 23.nov., LETA. Saeima šodien noraidīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ierosinājumu pašvaldību budžetam par labu pārdalīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumus.

Līdz ar to arī turpmāk būs noteikts, ka IIN ieņēmumu sadalījums starp pašvaldību budžetiem un valsts budžetu ir attiecīgi 80% un 20%. Savukārt LRA rosināja noteikt, ka nākamgad pašvaldību budžetiem jāparedz 82% no IIN ieņēmumiem, bet valsts budžetam - 18%, bet 2019.gadā un 2020.gadā šo proporciju noteikt - 83% un 17%.

LRA ierosinājumu atbalstīja 34 deputāti, pret bija 48 parlamentārieši, bet Valdis Skujiņš (ZZS) balsojumā atturējās. Vēl 12 deputāti balsojumā nepiedalījās. Diskusiju par šo ierosinājumu Saeimas sēdē nebija.

Vienlaikus tiek paredzēts, ka pašvaldību budžetu nodokļu ieņēmumi kopā ar speciālo dotāciju 2018., 2019. un 2020.gadā ir 19,6% no kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem, neieskaitot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas valsts pamatbudžetā veselības aprūpes finansēšanai. Šādu prasību pašvaldības izteica laikā, kad tika diskutēts par nākamgad paredzēto nodokļu reformu.

Šie priekšlikumi tika vērtēti, skatot vidēja termiņa budžeta ietvara likumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)