Banner 980x90

Slokas pamatskola viesojas Lietuvas dziesmu festivālā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Oktobrī Lietuvas pilsētā Druskininkos norisinājās 7.Nacionālo partizānu dziesmu festivāls ''Ceļš uz brīvību'', kurā piedalījās arī Slokas pamatskolas pārstāvji.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, festivālā piedalās skolēnu kolektīvi no dažādām Lietuvas pilsētām un Polijas. Festivāla organizētāji ir Druskininku pamatskola "Atgimimo" un pilsētas Pretošanās kustības un deportāciju  muzejs. Ielūgums piedalīties festivālā tika saņemts, pateicoties tam, ka skola "Atgimimo" ir Slokas pamatskolas sadraudzības skola.

Slokas pamatskolu festivālā pārstāvēja dziedošs trio - Evija Godkalne un Katrīna Balbiere no 9.klases un Tomass Udalovs no 8.klases, muzikālo pavadījumu uz akordeona spēlēja skolotāja Māra Cukura. Trio repertuārā bija trīs karavīru dziesmas, kuras publika uzņēma ļoti sirsnīgi. Noslēgumā dalībnieki saņēma pateicības un dāvanas no festivāla organizētājiem.

Slocenieki uz festivālu bija mērojusi vistālāko ceļu. Trīs uzturēšanās dienas bija piepildītas dažādiem pasākumiem: pilsētas muzeja, M.K.Čurļoņa dzimto mājas, Sniega arēnas (slēgtās slēpošanas trases), Druskininku akvaparka un citu interesantu vietu apmeklējums. Uzturēšanās laikā skolēni dzīvoja viesģimenēs, kas bija kā pārbaudījums komunikācijas prasmēm un angļu valodas zināšanām, taču atmiņas palikušas tās siltākās.

Mūsu tautām bija līdzīgs ceļš uz brīvību, un mūsu pienākums ir turēt to piemiņā, un tikai kopīgi spodrināta sadraudzība starp skolām spīdēs kā dzintars.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)