Banner 980x90

Šogad par brīdinājuma signāla nelietošanu policija noformējusi 2259 protokolus

Rīga, 30.nov., LETA. Šogad par brīdinājuma signāla nelietošanu policija noformējusi 2259 administratīvā pārkāpuma protokolus, aģentūru LETA informēja Valsts policija (VP).

Pērn autovadītājiem par šādu pārkāpumu noformēti 2717 protokoli. Lai gan šādi rādītāji liecina, ka šogad pārkāpēju skaits ir samazinājies par 458, tas joprojām pierāda, ka daļa autovadītāju rīkojas ļoti neapdomīgi un bezatbildīgi, apzināti neievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Šādā veidā pārkāpēji neciena un maldina citus satiksmes dalībniekus, radot dažādas bīstamas situācijas ceļu satiksmē.

Lai aktualizētu šo problēmu šodien VP organizē tematisko vienas dienas akciju, kuras laikā vērsīs šoferu uzmanību brīdinājuma signālu lietošanas nozīmīgumam. Tāpat likumsargi atgādinās par to, kādas sekas var radīt virzienrādītāju nelietošana. Sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju ir izveidots videoklips, ar kura palīdzību VP atgādina - ikvienam satiksmes dalībniekam jāatceras, ka uz ceļa mēs neesam vieni, jebkuras pārgalvīgas darbības var ietekmēt un apdraudēt arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Nereti Valsts policija no satiksmes dalībniekiem saņem informāciju, kā arī likumsargi paši ikdienā pildot darba pienākumus, regulāri novēro, ka ir atsevišķi satiksmes dalībnieki, kuri klaji neievēro tik elementāru ceļu satiksmes noteikumu kā brīdinājuma signālu lietošanu.

Par virziena signāla nerādīšanu, likumā paredzēts sods - brīdinājums vai 15 eiro naudas sods, kā arī tiek piešķirts viens soda punkts. Valsts policija norāda, ka autovadītāji diemžēl bieži neaizdomājas, ka pagrieziena nerādīšanai var būt nopietnas sekas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)