Banner 980x90

Šorīt Jūrmalā deguši atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā

Rīga, 25.apr., LETA. Šorīt vairākās vietās Jūrmalā deguši atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ap plkst.5 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Fabrikas ielā Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju tika pamanīti dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākās vietās deg atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā. Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ir lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Savukārt trešdien glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavu, kur dega kūla 1,5 hektāru platībā. Mēģinot saviem spēkiem dzēst degošo zāli, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Tāpat vakar VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākās vietās deg meža zemsedze un neapsaimniekotas, pamestas būves kopumā desmit hektāru platībā.

Sadarbībā ar Valsts meža dienestu šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota un patlaban vietās, kur notiek gruzdēšana, turpinās dzēšanas darbi.

VUGD saņem arvien vairāk izsaukumu uz meža ugunsgrēkiem. Aizvadītajā diennaktī kopumā dzēsti 29 meža ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka Valsts meža dienesta visā valsts teritorijā no 19.aprīļa ir noteicis ugunsnedrošā laika posma sākumu, tādēļ VUGD aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem un, atrodoties mežā vai tā tuvumā, ievērot ugunsdrošības prasības.

Vakar arī saņemts izsaukums uz Skrundas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 200 kvadrātmetru platībā un vēl divi šķūņi 50 kvadrātmetru platībā. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 127 izsaukumus - 105 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)