Banner 980x90

Šovasar tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 23%

Rīga, 28.nov., LETA. Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina, ka šovasar Jūrmalu apmeklējuši par 23% vairāk viesu nekā pagājušā gada vasarā, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Naktsmītnēs apmetušies lielākoties ārvalstu viesi, un to īpatsvars vasarā bijis gandrīz 80%. Visvairāk viesu bijis no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Vācijas. Pārējo daļu veidojot ceļotāji no Latvijas.

Leite norāda, ka, salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, ievērojami pieaudzis viesu skaits no Ukrainas un Baltkrievijas. Proti, ukraiņu tūristu bijis par 66% vairāk, bet baltkrievu - par 45% vairāk nekā pērn. Par 18% vairāk viesu Jūrmalā bijis arī no Lietuvas, savukārt no Vācijas un Igaunijas ieradušies par 14% vairāk tūristu.

Lielākais tūristu skaita pieaugums bijis no Krievijas, jo salīdzinot ar pagājušo gadu tas palielinājies par 38%. Vienlaikus audzis arī viesu skaits no Izraēlas, Polijas, Francijas un ASV.

Par 13% vasarā pieaudzis arī pašmāju tūristu skaits, kuri izvēlējušies nakšņot Jūrmalas kūrortviesnīcās. Vienlaikus CSP dati liecina, ka Latvijas tūristi vairāk izvēloties Jūrmalas kūrortviesnīcu piedāvājumus pavasarī un ziemā, kad vietējo ceļotāju īpatsvars pilsētā ir par 30% līdz 40% lielāks.

Kopsummā no šā gada janvāra līdz septembrim tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 18%, salīdzinot ar to pašu deviņu mēnešu periodu 2017.gadā. Deviņos mēnešos vietējie ceļotāji Jūrmalā bija vidēji 30%, bet ārzemnieki - 70% no kopējā viesu skaita.

"Analizējot datus pa gadalaikiem, var secināt ka viesi no Lietuvas, Krievijas, Izraēlas, Somijas, Lielbritānijas vairāk izvēlas pavadīt laiku Jūrmalā tieši vasarā, bet ceļotāju plūsma no Igaunijas un Zviedrijas ir salīdzinoši vienmērīga visos gadalaikos," pauž Leite.

Pēc viņas teiktā, Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centrs novērojis, ka šogad ievērojami pieaudzis arī vienas dienas viesu skaits. "Arī iebraukšanas caurlaižu dati rāda, ka vienas dienas viesu skaits šogad pilsētā, pateicoties īpaši vasarīgam laikam, ievērojami pieaudzis. Šogad kopumā iegādāts par 240 000 vienas dienas caurlaižu vairāk nekā pērn. Vislielākais caurlaižu skaits fiksēts jūlija nedēļas nogalēs, un rekordliels vienas dienas caurlaižu skaits bijis 22.jūlijā, kad iegādāti 15 000 vienas dienas caurlaižu," informē pašvaldība.

Tāpat nozīmīgu pilsētas tūrisma daļu veidojot viesi, kuri izvēlas vasaru pavadīt īrētās vasarnīcās vai apartamentos, kas nav iekļauti statistikas datos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)