Banner 980x90

Stājas spēkā spriedums, ar kuru par tiesisku atzīta būvatļauju parka izveidošanai Jūrmalā

Rīga, 8.maijs, LETA. Augstākā tiesa (AT) šonedēļ atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību lietā par Jūrmalas pilsētas domes būvvaldes izsniegtu būvatļauju parka izveidošanai Jūrmalā, aģentūru LETA informēja AT.

Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā Administratīvās apgabaltiesas 2017.gada 9.maija spriedums, ar kuru izsniegtā būvatļauja atzīta par tiesisku, jo tā neparedzēja veikt meža zemes transformāciju vai atmežošanu.

AT šādu lēmumu pieņēmusi, jo, izvērtējot pieteicējas - Jūrmalas aizsardzības biedrības - iesniegto kasācijas sūdzību, nākusi pie slēdziena, ka tajā norādītie argumenti nerada šaubas par sprieduma tiesiskumu.

AT atzina par pamatotu Administratīvās apgabaltiesas secinājumu, ka strīdus teritorija nav uzskatāma par parku, bet gan par mežaparku atbilstoši Meža likumam. Konkrētajā teritorijā atrodas Meža likumam atbilstošs mežs, un konkrētā teritorija uzskatāma par ekosistēmu, bet kuras papildu pazīme ir tā, ka tai ir īpaši izveidota infrastruktūra un tam nepieciešama regulāra kopšana un atjaunošana.

Tiesa konstatēja, ka projekts neparedzēja ne meža zemes transformāciju, ne atmežošanu. Ņemot vērā, ka atmežošana teritorijā nav veikta, tiesa pamatoti secināja, ka šajā gadījumā nav piemērojams Aizsargjoslu likums un meža zemes transformācijas atļauja nav nepieciešama.

Jūrmalas pilsētas būvvalde trešajai personai - SIA "Adlera" - izdeva būvatļauju, ar kuru atļauta parka teritorijas labiekārtošana Jūrmalā, Bulduros. Jūrmalas aizsardzības biedrība iesniedza tiesā pieteikumu, apstrīdot parka izbūvi un norādot, ka attiecīgās teritorijas ir īpaši aizsargājamas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)