Banner 980x90

Tenisa centrs "Lielupe": Valsts kontroles revīzijā secinātais palīdzēs uzlabot tenisa centra darbu

Rīga, 16.janv., LETA. Valsts kontroles secinātais revīzijā par SIA "Tenisa centrs "Lielupe" rekonstrukciju palīdzēs uzlabot tenisa centra darbu, skaidrojumā Valsts kontrolei apgalvo tenisa centra pārstāvji.

Tenisa centra pārstāvji atzina, ka Valsts kontroles veiktajā revīzijā "Vai Izglītības un zinātnes ministrija veicina SIA "Tenisa centrs "Lielupe" efektīvu darbību?" pievērsta pastiprināta uzmanība konstatētajām nepilnībām un trūkumiem, lai rastu risinājumus to novēršanai un veicinātu tenisa centra veiksmīgu attīstību.

Tenisa centrs, izvērtējot ziņojumā norādītos trūkumus, atzīmē, ka tie saskan ar centra jau konstatētajiem trūkumiem, kurus ir plānots novērst jau tuvākajā laikā. Vienlaikus,tenisa centrs uzskata, ka Valsts kontroles sniegtie ieteikumi ir noderīgi, tomēr, ja revīzija tiktu sākta pēc centra rekonstrukcijas pabeigšanas, tad liela daļa ziņojumā konstatēto ieteikumu būtu jau ieviesti. "Revīzijas rezultātā konstatētais apliecina, ka tenisa centra plānotās un uzsāktās darbības ir aktuālas un ieviešamas pēc iespējas ātrākā laikā," piebilda "Lielupes" pārstāvji.

"Lielupes" pārstāvji arī informēja, ka tiek veiktas secīgas darbības centra attīstībā, šobrīd veltot pastiprinātu uzmanību rekonstrukcijas projekta īstenošanai, paralēli domājot par darbībām, kas būs nepieciešams uzreiz pēc tenisa centra atvēršanas. Plānots veikt jaunas tenisa laukumu uzskaites sistēmas izstrādi, kuru iecerēts savienot ar mājaslapu, kurā klienti varēs rezervēt laukumus, kā arī ar apmaksas sistēmu, lai veiktu apmaksu par sniegtajiem pakalpojumiem. Uzskaites sistēmu plānots izveidot līdz 2019.gada vasaras sezonas uzsākšanai. "Ar elektroniskās tenisa laukumu uzskaites sistēmas ieviešanu tiks nodrošināta arī korekta samaksas piemērošana atbilstoši cenrādim," piebilda tenisa centrā.

Tenisa centrā tiks veikti arī pasākumi, lai maksimāli nodrošinātu jaunās infrastruktūras noslodzi. Kā viens no galvenajiem "Lielupes" klientiem tiek minēta Latvijas Tenisa savienība, ar kuru tiks turpināta jau ilggadīgā sadarbība Latvijas un starptautiska mēroga turnīru organizēšanā, kā arī Latvijas izlašu vajadzībām dažādās vecuma grupās. "Latvijas Tenisa savienība ir atzinusi "Lielupi" par savu bāzes mājvietu, līdz ar to tenisa centru izmantos arī visi vadošie Latvijas tenisa treneri," pauda tenisa centra pārstāvji.

Jau tuvākajā laikā plānots noslēgt sadarbības līgumu ar Latvijas Tenisa savienību par ilgtermiņa savstarpēju sadarbību, kā arī ar citiem lielākajiem tenisa centra klientiem, lai organizētu vairākus starptautiska līmeņa turnīrus "ITF World Tennis Tour" ietvaros, kā arī tādus turnīrus kā Starptautisko senioru turnīru, "La Rocca" starptautisko turnīru, tenisa klubu un tenisa skolu turnīrus. Tāpat patlaban tenisa centrs kā īpašu notikumu atzīmē iespēju, par kuru norit sarunas, 2019.gada vasarā uzņemt prestižo "WTA" jeb Sieviešu Tenisa asociācijas turnīru.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav nodrošinājusi efektīvu SIA "Tenisa centrs "Lielupe" rekonstrukcijas projekta sagatavošanu un vadību laika posmā no 2007.gada līdz 2016.gadam, pieļaujot tenisa centrā 714 116 eiro izlietošanu neatbilstoši piešķīruma mērķim, revīzijas ziņojumā secinājusi Valsts kontrole.

Savukārt IZM norādīja, ka virkne sniegto ieteikumu ir saprotami un noderīgi, tomēr, ja revīzija tiktu veikta pēc tenisa centra rekonstrukcijas pabeigšanas, atsevišķi secinājumi vairs nebūtu aktuāli, jo liela daļa ziņojumā konstatēto ieteikumu jau būtu ieviesti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)