Banner 980x90

Vairākas pašvaldības atsakās no pirmpirkuma tiesībām uz Jūrmalas kapitāldaļām "Piejūrā"

Rīga, 21.aug., LETA. Vairākas pašvaldības atteikušās no pirmpirkuma tiesībām uz Jūrmalai piederošajām kapitāldaļām SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra", noskaidroja aģentūra LETA.

Lēmumu atteikties no pirmpirkuma tiesībām pieņēmusi Engures novada dome, kurai uzņēmumā ir 51 kapitāldaļa jeb 5,04%.

Līdzīgu lēmumu pieņēmusi arī Jaunpils novada dome, kurai pieder vēl mazāk daļu uzņēmumā. Jaunpils novada dome ir 18 jeb 1,799% kapitāldaļu īpašniece.

Savukārt Kandavas novada domei "Piejūrā" pieder 6,4% jeb 65 kapitāldaļas. Lai arī uz ārkārtas domes sēdi tika sagatavots lēmumprojekts pirmpirkuma tiesības izmantot, deputāti vienbalsīgi nobalsojuši pret to, un lēmums netika pieņemts.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pašvaldība veikusi līdzdalības izvērtēšanu "Piejūrā", secinot, ka kapitālsabiedrības sniegtie sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumi nav efektīvākais pārvaldes uzdevuma īstenošanas veids, jo nenodrošina ekonomiski izdevīgāku pakalpojumu pilsētas teritorijā un pašvaldība var nodrošināt atkritumu radītāju interesēm atbilstošu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu bez līdzdalības kapitālsabiedrībā. Ņemot vērā šo un citus apstākļus, pašvaldība lēmusi atteikties no savām kapitāldaļām. Jūrmalai uzņēmumā pieder 364 jeb 35,9% kapitāldaļu. 

Pārējie atkritumu apsaimniekotāja dalībnieki - Tukuma, Talsu, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu pašvaldības - var izmantot savas pirmpirkuma tiesības uz uzņēmuma kapitāldaļām.

Tukuma novada dome lēma savas tiesības izmantot. Tukuma novada pašvaldībai "Piejūrā" pieder 207 kapitāldaļas jeb 20,4% no visām daļām. Vienas kapitāldaļas vērtība ir septiņi eiro.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai no novadam") domes sēdē skaidroja, ka, neizmantojot pirmpirkuma tiesības, dome vēlāk var zaudēt savu ietekmi uzņēmumā. Tāpēc dome lēmusi izmantot pirmpirkuma tiesības uz Jūrmalas domes pārdodamajām "Piejūras" kapitāldaļām, iegādājoties kapitāldaļas par nominālvērtību 2548 eiro, vienlaikus pārņemot pašvaldības galvojuma saistības par labu AS "Swedbank", kas uz 2019.gada 1.jūniju ir 663 514 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)