Banner 980x90

Valsts īpašumā pārņems un pārdos bijušās bibliotēkas ēku Jūrmalā

Rīga, 9.jūl., LETA. Valdība otrdien lēma pārņemt no pašvaldības valsts īpašumā bijušo bibliotēkas ēku Dubultu prospektā 42, Jūrmalā.

Ņemot vērā, ka nekustamais īpašums nav nepieciešams publisku personu funkciju nodrošināšanai, valdība nolēma atļaut VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) to atsavināt Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā noteiktajā kārtībā.

Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada oktobrī ir pieņēmusi lēmumu "Par nekustamā īpašuma Dubultu prospektā 42, Jūrmalā, nodošanu atpakaļ valstij", kurā norādīts, ka bibliotēka, kas atradās nekustamā īpašuma Dubultu prospektā 42 sastāvā esošajā būvē ir pārcelta uz nekustamo īpašumu Strēlnieku prospektā 30, Jūrmalā, līdz ar to nekustamais īpašums Dubultu prospektā 42 vairs nav nepieciešams pašvaldības funkcijas nodrošināšanai.

VNĪ Īpašumu izvērtēšanas komisija 2019.gada 4.janvārī konceptuāli ir atbalstījusi nekustamā īpašuma Dubultu prospektā 42, Jūrmalā, pārņemšanu valsts īpašumā un atsavināšanu.

Nekustamais īpašums Dubultu prospektā 42, Jūrmalā, sastāv no zemes vienības 1533 kvadrātmetru platībā un divām būvēm: bibliotēkas ēkas 354,7 kvadrātmetru platībā un šķūņa 39,3 kvadrātmetru platībā. Uz zemes vienības vēl atrodas Jūrmalas pilsētas pašvaldības tiesiskajā valdījumā esošs bruģēts laukums (iebraucamais ceļš) 78 kvadrātmetru platībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)