Banner 980x90

VARAM: Trukšņa atrašanās amatā būtu vērtējama no tiesiskā un ētiskā viedokļa, bet tā nav ministrijas kompetence

Rīga, 21.nov., LETA. Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atrašanās amatā ir vērtējama ne tikai no tiesiskā, bet arī no ētiskā viedokļa, tomēr tā nav Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kompetence, aģentūrai LETA pauda ministrijas pārstāve Santa Vaļuma.

LETA jau vēstīja, ka lietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu Ģenerālprokuratūra uzrādījusi apsūdzību Truksnim un uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam.

Vaļuma gan skaidroja, ka patlaban ministrijas rīcībā nav oficiālas informācijas no tiesībsargājošajām iestādēm par kriminālprocesu, kurā iesaistīts Truksnis. "Līdz ar to secinājumu izdarīšana vai noteikta rīcība, pamatojoties uz masu mediju telpā esošo informāciju, nebūtu atbilstoša spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem," skaidroja Vaļuma.

Vienlaikus viņa norādīja, ka ministrijas kompetencē ietilpst pašvaldību darba pārraudzība atbilstoši likumā "Par pašvaldībām" noteiktajam, un ka VARAM nav tiesībsargājošā institūcija, kas attiecīgā kriminālprocesa stadijā veic jebkādas izmeklēšanas darbības. Līdz ar ko VARAM nav pieejama informācija arī par konkrētā kriminālprocesa detaļām.

"Atbilstoši ministrijas rīcībā esošai neoficiālai informācijai konkrētajai amatpersonai nav piemēroti tādi drošības līdzekļi, kas aizliegtu pildīt ieņemamā amata pienākumus, līdz ar ko viņa atrašanās domes priekšsēdētāja amatā ir tiesiska," sacīja ministrijas pārstāve.

Vienlaikus viņa norādīja, ka jautājums par Trukšņa atrašanos amatā vērtējams arī no ētiskā un morālā viedokļa, un šajā ziņā "ministrija vienmēr ir negatīvi noskaņota pret personas, it sevišķi amatpersonas rīcību, kurā atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem ir konstatēts administratīvais pārkāpums vai pat kriminālpārkāpums". Tomēr morālo un ētisko aspektu izvērtēšana neietilpstot ministrijas kompetencē.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Truksnim rosinājis apsūdzību uzrādīt ne tikai par partiju apvienības nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, bet arī par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)