Banner 980x90

Vecāki un Jūrmalas pašvaldība panākuši kompromisu "Taurenīša" reorganizācijas jautājumā un skolu apvienos

Rīga, 14.jūn., LETA. Vecāki un Jūrmalas pašvaldība panākuši kompromisu sākumskolas "Taurenītis" reorganizācijas jautājumā un skolu apvienos ar Jūrmalas Alternatīvo skolu, aģentūrai LETA apstiprināja vecāku pārstāve Lauma Paegļkalna.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka aprīļa sākuma Jūrmalā esošās sākumskolas "Taurenītis" audzēkņu vecākus satrauca pēkšņā ziņa par plāniem skolu reorganizēt. Tūlīt pēc tam tika sasaukta sanāksme, kurā dome vecākus iepazīstināja ar reorganizācijas plāniem, bet vecāki, protestējot pret pašvaldības ieceri, pilsētas mēram Gatim Truksnim (ZZS) iesniedz 329 parakstus. Rezultātā domes pārstāvji un vecāki vienojās izveidot darba grupu, kuras uzdevums būs meklēt risinājumus skolas saglabāšanai pašreizējā statusā.

Kā pastāstīja Paegļkalna, lai gan vecāku vēlmi saglabāt skolu nemainīgā veidolā īstenot neizdevās, ar pašvaldību ir panākts "labākais iespējamais kompromisa variants." "Vairāku darba grupas tikšanos rezultātā ir pieņemts lēmums "Taurenīti" apvienot ar Jūrmalas Alternatīvo skolu. Iemesls, kāpēc šim variantam piekritām, ir viņu skolas augstie izglītības kvalitātes rādītāji, kas atbilst arī mūsu kritērijiem. Viņiem arī īstenotais izglītības modelis ir tāds pats kā mums - ar padziļināto valodu apguvi," skaidroja Paegļkalna, norādot, ka lai gan apzinās, ka ar skolu "nāksies saplūst", primārais noteikums esot izglītības kvalitātes saglabāšana.

Par lēmumu apvienot abas skolas šodien lems Jūrmalas dome. Lēmums paredz, ka sākot ar 2020.gada septembri Jūrmalas Alternatīvā skola pārņems "Taurenītī" īstenoto izglītības programmu, paredzot, ka "pārnāks" arī pedagogi, kuri šo programmu īsteno. "Cerību par to, ka nezaudēsim savas skolas sajūtu dod arī tas, ka mūsu pedagogi nāks līdzi," sacīja vecāku pārstāve.

Patlaban vienīgais neatrisinātais jautājums esot par telpām, kurās jaunizveidotā iestāde atradīsies, jo Jūrmalas Alternatīvajai skolai telpu īres līgums beigsies šovasar. Tā kā gaidāms bērnu pieplūdums, pašvaldībai vēl esot risināms jautājums par to, kur skola turpmāk atradīsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)