Banner 980x90

Vējonis: Austrumu partnerībai arī turpmāk jābūt nozīmīgai Eiropas Savienības ārpolitikas prioritātei

Rīga, 24.okt. ,LETA. Austrumu partnerībai arī turpmāk jābūt nozīmīgai Eiropas Savienības (ES) ārpolitikas prioritātei, tiekoties ar Rumānijas Senāta prezidentu Kelinu Popesku-Teričanu, sacīja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā Vējonis atzīmēja sekmīgo NATO Varšavas samita lēmumu ieviešanu Latvijā. Viņš uzsvēra, ka vienlaikus jāpalielina kopīgie Alianses partneru centieni mazināt hibrīdo apdraudējumu, tajā skaitā stiprinot sadarbību starp ES un NATO.

"Novembra beigās gaidāmais Austrumu partnerības samits būs iespēja paust politisku atbalstu Austrumu partnerības valstu eirointegrācijas centieniem, kā arī attīstīt praktisko sadarbību institūciju un pretkorupcijas pasākumu stiprināšanā, tirdzniecības veicināšanā, enerģētikas projektu attīstībā un citās jomās," teica Valsts prezidents.

Sarunā ar Rumānijas Senāta prezidentu tika pārrunātas Latvijas un Rumānijas divpusējās attiecības, kā arī sadarbība starptautiskajās organizācijās. Amatpersonas atzīmēja, ka nākamgad gan Latvija, gan Rumānija atzīmēs sava valstiskuma simtgadi, kas ir vēl viens iemesls ciešākai sadarbībai un pieredzes apmaiņai.

Jau ziņots, ka Rumānijas parlamenta Senāta prezidenta oficiālā vizīte Latvijā 23.oktobrī un 24.oktobrī notiek nozīmīgā brīdī - šogad tiek atzīmēti 95 gadi kopš Latvijas un Rumānijas diplomātisko attiecību dibināšanas. Vienlaikus Rumānija gatavojas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, kas notiks 2019.gada pirmajā pusē, skaidroja ministrijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)