Banner 980x90

Vējonis: Nepieciešams turpināt starptautisko atbalstu reformu procesam Ukrainā

Rīga, 13.dec., LETA. Nepieciešams turpināt starptautisko atbalstu reformu procesam Ukrainā, Rīgas pilī tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Andriju Parubiju, šodien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis atzinīgi novērtēja Ukrainas valdības sasniegto progresu reformu īstenošanā, tomēr vienlaikus norādīja, ka darāmā vēl ir daudz, īpaši tādās jomās kā tiesu vara, laba pārvaldība un cīņa pret korupciju.

"Latvija ir atvērta sadarbībai jomās, kuras ir svarīgas Ukrainas ilgtermiņa attīstībai un kurās Latvijai ir ievērojama pieredze - laba pārvaldība, tai skaitā pretkorupcija, pašvaldību attīstība, kā arī Eiropas Savienības (ES) standartu pārņemšana eksporta veicināšanai, jo īpaši lauksaimniecības sektorā," teica Vējonis, uzsverot, ka Latvijas un Ukrainas starpā izveidojusies cieša divpusējā sadarbība dažādās jomās.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka dabasgāzes piegādes projekts "Nord Stream 2" ir pretrunā ar ES enerģētikas politikas mērķiem, kā arī Ukrainas interesēm.

Valsts prezidents pozitīvi novērtēja novembrī Briselē notikušo ES Austrumu partnerības samitu, paužot cerību, ka tajā apstiprinātie pasākumi veicinās plašāku un dziļāku ES un Austrumu partnerības valstu praktisko sadarbību.

Vējonis tikšanās laikā arī apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. "Mēs saglabājam nemainīgu nelegālās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku. Krievijai ir jāizrāda iniciatīva Austrumukrainas konflikta deeskalācijā, lai veicinātu Minskas vienošanos izpildi," uzsvēra Valsts prezidents.

Ņemot vērā nepieciešamību mazināt propagandas un dezinformācijas radīto apdraudējumu, Vējonis aicināja Ukrainu sadarboties ar Latvijā izvietotajām institūcijām šajā jomā - NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un Baltijas mediju izcilības centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)