Banner 980x90

4 noderīgi padomi lielajai pavasara tīrīšana

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pavasarī mēs sagaidām siltāku laiku, tīrību un gaismu. Tas ir vispiemērotākais brīdis lielajai tīrīšanai, lai ieviestu kārtību savā mājā, skapjos,plauktos un pat domās. Gudriem.lv piedāvā īso ceļvedi lielajai pavasara tīrīšanai.

1. Atbrīvojies no liekām mantām 
Pamet kritisku skatu sev apkārt un Tu noteikti ieraudzīsi  gana daudz nevajadzīgu lietu. Tās krājas mūsu mājokļos gadiem, pārvēršot tos par krāmu  noliktavu. Tiklīdz būsi no tām atbrīvojies, būs ne tikai vairāk vietas apkārt, bet pat elpot kļūs vieglāk. Tas attiecas ne tikai uz apģērbu, kas karājas skapī gadiem, bet arī liekajām mantām, kuras tikai krāj putekļus un vairs nerada nekādu prieku.

Kā saprast, ka manta kļuvusi lieka? Ir kāds vienkāršs triks: ja neesi konkrēto apģērba gabalu vai apavus vilcis jau gadu vai arī neizmanto lietu gadu un vairāk – tātad tā Tev nav vajadzīga. Bez žēlastības izmet miskastē saplēstas, sabojātas un ieplaisājušas mantas. Savukārt ar mantām, kuras vizuāli ir labā stāvoklī, rīkojies gudrāk – atdot tās tiem, kuriem tās būs vairāk nepieciešamas. Veco apģērbu var ziedot labdarībai, nododot to "Sarkanajam krustam", labdarības veikalam "Otrā elpa" vai "Tuvu". Bez maksas atbrīvoties no nevajadzīgajām elektroprecēm var kādā no "Latvijas Zaļā punkta" pieņemšanas punktiem. Vecās avīzes un žurnālus var nodot makulatūrai Līgatnes papīra fabrikā.

Kad esi ticis atbrīvojies no visa liekā, ir laiks sevi palutināt ar ko jaunu. Ne vienmēr nepieciešams pilnībā atjaunot visu garderobi, iesākumam un labam garastāvoklim pietiks ar jaunu somu, šalli vai jaunām pavasara kurpēm.

2. Lai māja spīd un laistās!
Pēc tam, kad esi atbrīvojies no liekajām mantām, ir īstais brīdis mājas ģeneraltīrīšanai. Pilnīgi iespējams, ka vienas dienas laikā veikt dzīvokļa ģenerāltīrīšanu neizdosies, tāpēc labāk sastādīt pakāpenisku tīrīšanas plānu. Ko pavasarī pilnīgi noteikti nepieciešams izdarīt?
Sākam ar vissmagāko lietu tīrīšanu vai mazgāšanu – aizkari, segas, pārklājus, pledi, spilveni u.c.  Pārliecinies arī, vai gadījumā kādi no tekstilizstrādājumiem nav jānes uz ķīmisko tīrītavu. Neiztikt arī bez logu mazgāšanas, jo pavasaris var ienākt mūsu mājās tikai pa tīriem logiem.

Ģenerālā tīrīšana no vienkāršas uzkopšanas atšķiras ar to, ka tā prasa nevainojamu tīrību arī visos tālākajos stūros un kaktos, jo seviški aiz skapjiem, dīvāniem un citām mēbelēm un tikai tad var pievērsties vispārējai sausajai un mitrajai uzkopšanai.
Pēc tīrīšanas pavasarīgas vēsmas mājoklim piedos jaunu aizkaru iegāde spilgtos toņos kā arī istabas augi. Ja budžets ir ļoti ierobežots, var vienkārši pārbīdīt mēbeles, pārvietot gultu tuvāk logam, pie sienas piekarināt patīkamus attēlus vai fotogrāfijas.

Kas palīdzēs uzkopšanā? Darbu apjoms ģenerālās tīrīšanas laikā ir tik liels, ka bez papildspēkiem neiztikt. Ir labi, ja ir liela ģimene un katrs var pielikt roku pavasara tīrīšanas darbos. Ja gadījumā tā nav, tad palīgā jāņem gan profesionāli uzkopšanas palīglīdzekļi, gan efektīvi tīrīšanas līdzekļi. Pilnu pavasara tīrīšanas līdzekļu klāstu, kā arī ķīmiskās tīrītavas pakalpojumus atradīsi šeit.

3. Ķermeņa un gara attīrīšana
Līdz ar pavasara atnākšanu der arī pārskatīt savu ikdienu, dzīvesveidu, nomest ziemas laikā uzkrātos kilogramus un attīrīt organismu. Jāsāk ar vienkāršāko – pareizu uzturu. Un ticiet, tas nav sarežģīti.  Auzu pārslu putra brokastīs darbojas kā slota zarnu traktam kā arī svaigi spiestas sulas, dārzeņi, augļi un olbaltumvielas. Organisma attīrīšanas un atveseļošanās periodā neēd desas izstrādājumus, kūpinājumus, sālītus vai marinētus dārzeņus. Šo 10–14 dienu laikā atsakies no cukura. Dzer vairāk tīru ūdeni. Ja nepieciešams uzmundrinājums, iedzer tasi zaļās tējas – tajā kofeīna saturs ir ne mazāks kā kafijā. Turklāt zaļā tēja uzlabo ādas krāsu, ir bagāta ar antioksidantiem un atjaunojoši iedarbojas uz organismu. Uz divām nedēļām atsakies no baltmaizes, konditorejas un citiem miltu izstrādājumiem, majonēzes, mērcēm un trekniem ēdieniem.

Pavasarī rodas vēlme arī pēc ārējām pārmaiņām. Jauns matu griezums vai krāsa būs pašā laikā. Nevajadzētu aizmirst arī par kosmetologu – kamēr vēl nav spilgta saule, ir īstais brīdis atjaunojošam ķīmiskajam pīlingam vai skaistuma injekcijām. Ja ziemas laikā nav pagūts aiziet līdz masāžas kabinetam, tad šobrīd tam būs piemērots laiks.

Kā ietaupīt? Ļoti vienkārši, ieskaties šeit un Tu atradīsi plašā izvēlē vitamīnu kompleksus ar atlaidēm, zobārsta un zobu higiēnista pakalpojumus, kā arī dažādus ķermeņa masāžas pakalpojumus.

4. Piepildi sapni!
Esam pārliecināti – pavasarī piepildās viskvēlākās vēlēšanās. Brauciens visai ģimenei uz jūru vai jaunas automašīnas iegāde? Vai arī esat noskatījuši jaunu mēbeļu komplektu vasarnīcai? Varbūt jau sen sapņojat iegādāties jaunu televizoru? Nav vērts pārdzīvot, ja gadījumā nepietiek līdzekļu sapņa realizācijai. Pie mums vienmēr ir iespēja salīdzināt izmaksas un aizņemties nepieciešamo summu no kompānijām, kas piedāvā tādu pakalpojumu kā ātrie kredīti internetā. Pirms aizņemies, rūpīgi izpēti visus nosacījumus kredīta saņemšanai un izvēlies sev piemērotāko. Pievērs uzmanību tam, ka daudzas ātro kredītu kompānijas piedāvā aizņemties pirmo reizi bez komisijas maksas, ja tas ir Tavs gadījums – nav vērts pārmaksāt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)