Banner 980x90

5 gaidītākās filmas 2017. gada nogalē

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Kino apmeklējums ir viens no iecienītākajiem atpūtas un izklaides veidiem, jo tas ļauj izjust dažādas emocijas, izdzīvot pārsteidzošus un pat neticamus stāstus. Un tagad, kad rudens un ziema ir vēl tikai priekšā, kinoteātru zāles noteikti būs vēl pilnākas, jo tumšajā un aukstajā laikā priekšroka tiek dota izklaidei siltumā un komfortā.

Tāpēc ir īstais brīdis atgādināt, kādas 5 filmas uz lielajiem ekrāniem šogad vēl tiek ļoti gaidītas, jo tās noteikti nedrīkst palaist garām neviens kinomīlis. 

Jāatgādina, ka kino dāvanu karte ir lielisks veids, kā iepriecināt draugus un tuviniekus viņu svētku dienās, jo arī viņiem noteikti ir jāredz vismaz dažas no filmām, kuru iznākšana uz lielajiem ekrāniem ir tuvākajos mēnešos.

"Blade Runner 2049" ("Pa asmeni skrejošais 2049")


Filma savu pirmizrādi piedzīvos jau 6. oktobrī, kad tā būs skatāma arī Latvijā. Tas ir ilgi gaidītais turpinājums leģendārajai Ridlija Skota (Ridley Scott) filmai "Blade Runner" (1982. g.), kas ir atzīta par visu laiku labāko zinātniskās fantastikas filmu. Jaunajā filmā darbība norisinās 30 gadus pēc pirmās filmas notikumiem. Policistu K šajā filmā tēlos sieviešu mīlulis Raiens Goslings (Ryan Gosling), bet bijušo policistu Riku Dekardu – Harisons Fords (Harrison Ford), kurš arī bija galvenās lomas atveidotājs pirmajā "Blade Runner". Šī filma ir jānoskatās kaut vai tikai aiz cieņas pret tās leģendāro priekšgājēju, kas jau skaitāma pie kino zelta fonda. Bet visi signāli šobrīd norāda, ka filma tiešām neliks vilties.

"The Snowman" ("Sniegavīrs")

Oktobra vidū uz kino ekrāniem parādīsies arī Jū Nesbē romāna "The Snowman" ekranizējums. Tā ir detektīvfilma, kurā tiek šķetinātas sieviešu pazušanas, kas notikušas mīklainos apstākļos naktīs, kad uzsnieg pirmais sniegs. Detektīvs Harijs Hols mēģina noskaidrot patiesību. Vienīgais, kas saista visas pazudušās sievietes – sniegavīrs viņu māju pagalmos. Detektīvu un drāmas cienītāji šo filmu noteikti negribēs palaist garām. Un filma lieliski iederēsies rudens un ziemas noskaņā, kad neizbēgami gaidāms sniegs arī pie mums. 

"Thor: Ragnarok" ("Tors: Ragnarjoks")

Pašās oktobra beigās uz mūsu kinoteātru ekrāniem parādīsies "Thor: Ragnarok". Tiem, kuri iecienījuši filmas par skandināvu mitoloģiju, dieviem un arī citiem varoņiem, nevajadzētu šo palaist garām. Tors cīnīsies plecu pie leca ar savu draugu Halku. Karaļvalsts ir briesmīga notikuma priekšvakarā – Ragnarjoks, leģendā vēstītā pēdējā kauja, pēc kuras Asgarda tiks iznīcināta. Kā beigsies kauja, kurā Tors satiekas ar visu deviņu pasauļu ļaunāko ienaidnieku, būs jānoskatās katram pašam. 

"Jumanji: Welcome to the Jungle" ("Džumandži: Laipni lūgti džungļos")

Noteikti atceraties tādu deviņdesmito gadu filmu — "Džumandži" — ar Robinu Viljamsu galvenajā lomā. Par zēnu, kurš bijis ierauts spēlē un pavadījis tur divdesmit gadus. Jaunā piedzīvojumu filma ir kaut kas līdzīgs turpinājumam par šo tēmu. Tikai atšķirība ir tā, ka džungļos nokļūst četri pusaudži, kuri spēlē videospēli. Viņi ir iemiesojušies savu spēles varoņu tēlos. Viņiem tā būs cīņa par izdzīvošanu, kurā jāseko pēdām, ko pirms 20 gadiem atstāja pazudušais Alans Perišs. 

Filma Latvijā būs skatāma decembrī, tāpēc droši varēs kopā ar skolēniem brīvlaikā doties izbaudīt šo filmu uz lielā ekrāna. Starp citu, laba ideja pārsteigumam zem eglītes ir arī kino dāvanu karte, lai skolēnu brīvlaiks būtu pavadīts pēc iespējas aizraujoši.

"Justice League" ("Taisnības līga")

17. novembrī pie skatītājiem arī Latvijā ieradīsies filma, kas spējusi vienā ekrānā sapulcēt visu iemīļotos supervaroņus – Betmenu, Flešu, Supersievieti, Akvamenu un Saiborgu. Viņiem būs jāapvienojas, lai glābtu cilvēkus no tuvojošās katastrofas. Tomēr viss nav tiek vienkārši, jo katrs supervaronis ir pats par sevi, tāpēc būt komandai viņiem ir liels izaicinājums. Sola, ka šī filma varētu būt viena no iespaidīgākajām, ja salīdzina tās, kas veidotas par supervaroņu tēmu. 

Protams, ka šīs nav vienīgās filmas, kas gada nogalē gaidāmas kinoteātros, būs vēl daudz citu aizraujošu, smieklīgu, biedējošu un spriedzes pilnu filmu – atradīsies kaut kas katrai gaumei. 

Tā kā rudens un ziema solās paiet labu filmu zīmē, kino dāvanu karte būs viena no gaidītākajām dāvanām gan dzimšanas un vārda dienās, gan zem Ziemassvētku eglītes, jo par dāvanām taču jādomā laikus!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)