Banner 980x90

Aicina pieteikties dalībai Dziesmu un deju svētku tautastērpu skatē

Rīga, 15.febr., LETA. Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izsludinājis pieteikšanos dalībai XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku tautastērpu skatē, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Tautastērpus skatei var pieteikt septiņās kategorijās - "tautastērps koru un koklētāju ansambļiem", "deju kolektīviem"; "folkloras kopām un etnogrāfiskajiem ansambļiem" "individuālais, pašdarinātais tautastērps". "individuālais, nokomplektētais tautastērps", "tautas lietišķās mākslas studijas, biedrības, SIA un citas personu grupas darinātais tautastērps" un "bērnu tautastērps".

Tautastērpu skates komisija vērtēs tērpus pēc vairākiem kritērijiem, tai skaitā tērpa kopskatu, kvalitātes un komplektējuma atbilstību valkātāja augumam, atbilstību kultūrvēsturiskajam novadam un izvēlētajam laika periodam, kā arī tautastērpa atbilstību kolektīva darbībai.

Pirmās kārtas rezultāti tiks publicēti LNKC mājaslapā līdz 7.maijam. Skates otrā kārta norisināsies Pils lakumā 4, Rīgā, 18.maijā un 19.maijā, un tās rezultāti būs zināmi 25.maijā. Labāko tērpu īpašnieki tiks aicināti piedalīties noslēguma pasākumā - latviešu tautastērpu parādē un apbalvošanas ceremonijā, kas plānota 5.jūlijā koncertzālē "Palladium".

Interesentiem, kuri vēlas piedalīties skatē līdz 2018.gada 30.aprīlim LNKC jāiesūta pieteikums un divas līdz trīs iesniedzamā tautastērpa komplekta fotogrāfijas, kurās pēc iespējas pilnīgāk atspoguļojas tautastērpa kopskats un detaļas. Nepieciešamo pieteikumu un fotogrāfijas LNKC var iesniegt personīgi vai arī elektroniski, sūtot e-pastu uz adresi "tautasterpuskate@lnkc.gov.lv".

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30. jūnija līdz 8.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)