Banner 980x90

Aizdomās par 100 000 eiro izkrāpšanu ar fiktīvu nodarbināšanu aizturēta kādas Jūrmalas skolas vadība

Rīga, 20.maijs, LETA. Valsts policija (VP) aizdomās par darbinieces fiktīvu nodarbināšanu aizturējusi kādas Jūrmalas skolas vadību - izkrāptā summa varētu būt aptuveni 100 000 eiro, aģentūru LETA informēja VP.

Šogad maijā Jūrmalas iecirknis saņēma informāciju par to, ka kādas Jūrmalas skolas direktors precīzi nenoskaidrotā laika periodā, apmēram no 2012.gada augusta līdz 2019.gada aprīlim organizētā grupā īstenojis krāpnieciskas darbības ar mērķi gūt peļņu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 2012.gadā skolas direktors uz pilnu slodzi pieņēmis darbā kādu sievieti. Jaunajai darbiniecei noteikts, ka ik dienu ierasties darbā nav nepieciešams un viņa tiks izsaukta tikai pēc pieprasījuma. Taču, ja sieviete gribējusi strādāt papildu darbu citur, viņai, saņemot algu par pienākumu pildīšanu skolā, jānoņem tās daļa no konta, atstājot sev naudu tikai par tām dienām, kad faktiski atradās darbā.

Direktors noteica konkrētu summu, ko viņa varēja atstāt sev. Algas starpību pēc direktora rīkojuma darbiniecei vajadzēja nodot direktora vietniekam. Savukārt direktora vietnieks daļu no šīs naudas atdevis skolas apkopējai un strādniekiem, bet atlikušo daļu, pēc direktora noteiktā, atdevis pašam direktoram.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka šī sieviete ikdienā uz darbu nav nākusi un tur parādījusies vien retu reizi.

2018.gada sākumā, kad direktora vietnieks gribēja mainīt darbavietu, direktors piedāvāja viņam no algas daļas, ko viņam ik mēnesi atnes fiktīvā darbiniece, atstāt sev noteiktu summu un pārējo daļu atdot viņam. Mantkārīgā nolūkā direktora vietnieks piekritis šim piedāvājumam un līdz 2019.gadam aprīlim ik mēnesi saņēmis šo naudu. Arī laikā, kamēr vīrietim bijusi darba nespējas lapa, viņš turpinājis saņemt solīto.

Šogad maijā, uzzinot, ka ir nonācis policijas redzeslokā, skolas direktors uz darbu izsauca fiktīvo darbinieci un lika viņai ar atpakaļejošiem datumiem parakstīt dažādus dokumentus.

17.maijā aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu Jūrmalas iecirkņa policisti aizturēja 1954.gadā dzimušo skolas direktoru. Neatliekamības kārtībā veikta kratīšana viņa darbavietā un dzīvesvietā, izņemot dažādus dokumentus un datu nesējus.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa un dokumenta viltošanu. Kriminālprocesā par aizdomās turētajiem ir atzīts skolas direktors, viņa vietnieks un fiktīvā darbiniece.

Izkrāptā summa, iespējams, ir aptuveni 100 000 eiro, bet precīzu summu skaidros izmeklēšanā, norādīja policijā.

19.maijā skolas direktoram kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums pildīt konkrētās skolas direktora pienākumus, kā arī aizliegums izbraukt no valsts bez izmeklētājas atļaujas, dzīvesvietas maiņas paziņošana un aizliegums tuvoties noteiktām personām un skolai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)