Banner 980x90

Aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu izgāztuvē Jūrmalā radušās, jo degšana sākusies vairākās vietās vienlaikus

Rīga, 24.aug., LETA. Valsts policijai (VP) jau sākotnēji radās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, jo degšana vienlaikus sākās vairākās vietās, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Pēc Buklevičas paustā, jau divas dienas pēc ugunsgrēka VP speciāliste saskatīja notikušajā ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes. Viņa skaidroja, ka 20.jūnijā VP Kriminālpolicijas Galvenās pārvaldes pārstāve Inga Brenarde, veicot operatīvo darbu saistībā ar notikušo ugunsgrēku, tikās ar VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vadību un saņēma visus uz to brīdi rīcībā esošos šīs lietas materiālus.

"Sarunas laikā Brenarde informēja, ka Ventspils ielā 47 ir notikusi nelikumīgi uzglabāto atkritumu ļaunprātīga dedzināšana, norādot, ka degšana vienlaikus ir sākusies vairākās vietās. VP pārstāve nenorādīja, ka šī informācija būtu klasificējama kā izmeklēšanas interesēs neizpaužama," sacīja Bukleviča.

Kā ziņots, šobrīd dažādas VP struktūrvienības izmeklē divus kriminālprocesus par 18.jūnijā notikušo ugunsgrēku nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Sākotnēji policija ierosināja vienu kriminālprocesu. Tas bija sākts pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu un svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Policija vēlāk izmeklēšanu pārkvalificējusi, līdz ar to tiek izmeklēti divi kriminālprocesi. Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklē kriminālprocesu pēc trīs Krimināllikuma pantiem - atmosfēras gaisa piesārņošanu, zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, kā arī atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.

Otru kriminālprocesu Rīgas reģiona kriminālpolicija izmeklē par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Abās lietās šobrīd aizdomās turēto nav.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)