Banner 980x90

Apavi vīriešiem – kā nekļūdīties ar īstā izmēra izvēli?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Meklējot jaunus apavus, mēs lielākoties pievēršam uzmanību tam, cik labi tie izskatās. Taču noteikti nedrīkst aizmirst arī par to, lai apavi derētu kā uzlieti. Iedomājoties vien, cik nepatīkami būtu staigāt kurpēs vai zābakos, kas labi izskatās, taču spiež un berž, nepatikā jāsaviebjas. 

Tiesa, tādu vīriešu apavu atrašana, kas der perfekti, ne vienmēr ir vienkārša, jo piedāvājums veikalos un internetā ir ļoti plašs, taču izmēri var atšķirties. Lai tev palīdzētu, interneta veikals 220.lv tev piedāvā svarīgākos padomus, kurus der ņemt vērā, lai nekļūdītos ar īstā apavu izmēra izvēli. 

Nomēri pēdas – abas, nevis tikai vienu
Kad bijām mazi, mūsu vecāki mēdza noņemt mērus gan apģērbiem, gan apaviem, lai pēc tam tos vieglāk iegādātos veikalā. Toreiz šķita tik aizraujoši redzēt, ka esam paaugušies, un tagad viena izmēra vietā jau nēsājam par vienu vai pat par diviem lielāku! Diemžēl ne visi saprot to, ka cilvēka pēda turpina augt un augt, kā arī tā var mainīties. To spēj ietekmēt dažādas traumas, dzīvesveida maiņa un dažādi citi faktori. Piemēram, pat svara zaudēšana var izmainīt to, kāda izmēra apavus nēsājam. 

Tāpēc, ja kopš pēdējās reizes, kad veici pēdu mērījumus, ir pagājis krietns laiks, noteikti ir īstais brīdis to izdarīt. Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, kad tavs ķermenis ir mainījies, kā arī tad, kad plāno iegādāties kurpes vai zābakus tiešsaistē. Vīriešu apavi internetā ir pieejami krietni plašākā klāstā, taču daudzi baidās tos tur pirkt, jo domā, ka izvēlēsies nepareizo izmēru. 

Patiesībā bailēm nav pamata, ja vien precīzi zini, kāds ir tavas pēdas izmērs. Vienmēr atceries, ka mērījumi jāveic abām, nevis tikai vienai pēdai, jo, kā zināms, to garums vai platums var atšķirties, dažkārt pat par vairākiem milimetriem. Apavi jāpiemēro lielākās pēdas izmēram. 

Brīdis, kad tu iegādājies apavus vai veic mērījumus, ir ļoti svarīgs
Tavas pēdas nemainās tikai gadu gaitā. To lielums izmainās arī dienas laikā, proti, tās mēdz pietūkt. Tieši šī iemesla dēļ, labākais laiks, kad mērīt apavus un noņemt pēdu mērījumus, ir dienas noslēgums, kad esi atgriezies no darba vai citām aktivitātēm. 

Iespējams, tu meklē pievilcīgus darba zābakus? Lai atrastu tieši tādus, kas derēs tavai kājai, nomēri pēdas vakarā, un tad zināsi precīzi, kādu izmēru tev jāiegādājas. Protams, ja pērc apavus veikalā, tos tur uzreiz vari uzmērīt, taču ne visiem mūsdienās ir laiks staigāt pa veikaliem, lai atrastu to, kas nepieciešams. Iespējams, tev nepieciešami jauni sporta apavi? To lielumu zināsi, ja veiksi mērījumus, piemēram, pēc sporta zāles apmeklēšanas. Atceries, ka starp pēdas garāko pirkstu un apavu iekšpuses purngalu vajadzētu būt vismaz 1 cm atstarpei.

Pievērs uzmanību materiālam un zīmolam
Pat tad, ja tev šķiet, ka perfekti zini savu pēdas izmēru, ņem vērā, ka viens un tas pats lielums dažādu zīmolu apaviem var atšķirties. Piemēram, 43. izmēra sporta apavi var nederēt tev tāpat kā 43. izmēra kurpes. Izpēti un izmēģini dažādu zīmolu apavus, lai saprastu, kura zīmola kurpēm un zābakiem vari uzticēties pat tad, ja tos iegādājies internetā.

Padomā, kas tavā izpratnē ir komforts
Ja tu domā līdzīgi kā daudzi citi cilvēki, tev nereti nāksies izvēlēties starp stilu un ērtumu. Tādēļ, iespējams, tu domā, ka, piemēram, sporta un brīvā laika apavi ir domāti komfortam, savukārt izejamās kurpes parasti nav ērtas. Taču patiesībā tam tā nevajadzētu būt. Ikvienam apavu veidam, neatkarīgi no tā nēsāšanas mērķa, ir jānodrošina komforts, kā arī, protams, labi jāizskatās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)