Banner 980x90

Ar krāšņu pasaules deju lielkoncertu atklās starptautisko tautas deju festivālu "Sudmaliņas"

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv
Sestdien, 2.jūlijā plkst.19.30 Dzintaru koncertzālē ar pasaules deju lielkoncertu tiks atklāts VIII Starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas", pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv uzzināja Jūrmalas pilsētas pašvadībā.

Lielkoncertā ar dažādu zemju un kultūru deju rakstiem iepazīstinās kolektīvi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas.

Stāstu par Latviju un sevi izdejos tautas deju ansambļi "Dancis", "Gatve", "Līgo", "Rotaļa" un "Teiksma". Latviešu horeogrāfu - Aijas Baumanes, Ulda Žagatas, Jāņa Ērgļa un Jāņa Purviņa radītās dejas, no kurām daudzas ir jau ierindotas klasikas zelta pūrā, vēstīs par vērtībām, ar kurām lepojamies savā zemē.

2.jūlijā no plkst.18.00 no Horna dārza pa Joma ielu līdz Turaidas ielai notiks festivāla "Sudmaliņas" dalībnieku gājiens.

VIII Starptautiskais tautas deju festivāls - konkurss "Sudmaliņas" notiks no 2. līdz 7.jūlijam Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Pilsrundālē. Festivālā programmā - koncerti brīvdabā un koncertzālēs, labdarības koncerti pansionātos un rehabilitācijas centros, dalībnieku gājiens, kā arī danču vakari. Pirmo reizi festivāla vēsturē plānots deju grupu konkurss, ko vērtēs starptautiska žūrija.

Starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas" ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, kura mērķis ir pulcēt Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs festivālu "Sudmaliņas" organizē kopš 1992.gada. Festivāla idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Savā pastāvēšanas laikā festivāls kļuvis par stabilu tradīciju, kas guvis ārvalstu viesu, Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu vērtējumu. Iepriekšējos septiņos festivālos piedalījušās 114 Latvijas deju grupas un 93 deju grupas no 43 pasaules valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)