Banner 980x90

Atverot bistro Jūrmalā, LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" pētījis biznesa aizkulises

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā no 2.novembra būs vērojama raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" piecu sēriju operācija "Bistro "Frics", kas veidota ar mērķi atklāt mazā biznesa aizkulises Latvijā, aģentūru LETA informēja LTV komunikācijas speciāliste Agita Pudule. 

 

Raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" žurnālisti šovasar Jūrmalā, Jomas ielā, atvēra sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu - bistro "Frics". Tas tika darīts ar mērķi, lai saprastu, redzētu un izjustu mazā biznesa aizkulises - birokrātiju, korupciju un biznesa perspektīvu. Pētījuma gaitā darbā tika pieņemti cilvēki, kas par žurnālistu eksperimentu neko nezināja. Savukārt paši žurnālisti uzņēmumam uzsūtīja virkni pārbaužu un veica dažādus eksperimentus, informēja Pudule.

Pētījums ilga vairāk nekā četrus mēnešus, tajā tika iesaistīti aptuveni 20 cilvēki un tika veikti vairāk nekā 100 ieraksti ar slēptajām kamerām.

"Galvenais apsvērums, kāpēc situācijas izpētei izvēlēts šāds žurnālistikas žanrs, ir tas, ka cilvēki bieži žēlojas un sūdzas, cik sarežģīti ir būt mazajam uzņēmējam, taču, kad jāatklāj konkrētas situācijas televīzijas kameras priekšā, nerunā. Saprotams, viņam šajā vidē jāturpina dzīvot un sadzīvot," izraudzīto pētījuma formātu pamato LTV Ziņu dienesta žurnālists un raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veidotājs Guntis Bojārs.

Piecos raidījumos tiks vēstīts par mazā biznesa sākšanu un to, cik daudz naudas tam patiesībā nepieciešams, kur līdzekļus ņemt. Raidījumos pētīts, vai iespējams atrast labus darbiniekus, atklāta informācija par kontrolējošo dienestu darbību un korupciju tajos, kā arī par nodokļu slogu mazajiem uzņēmējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)