Banner 980x90

Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktora amatam pieteikušies divi cilvēki

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktora amatam pieteikušies divi cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" valdes locekle Ina Vārna.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Bulduru Dārzkopības vidusskolas attīstības biedrības priekšsēdētājs Ansis Birznieks, viena no amata kandidātēm ir Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska.

Birznieks norādīja, ka Sparinskas kandidatūru biedrība atbalsta.

Sparinska aģentūrai LETA sacīja, ka viņu ieņemt šo amatu aicināja jau pirms gada. Tā kā vidusskolas vadīšana, kā norādīja Sparinska, ir liels izaicinājums, savu kandidatūru skolas direktora amatam viņa piekrita virzīt pēc iestādes darbinieku aicinājuma.

Vārna skaidroja, ka patlaban komisija vērtē pretendentu iesniegtos dokumentus un nākamnedēļ, 20.janvārī, notiks nākamā komisijas sēde, kurā tiks lemts par konkursa otrās kārtas organizēšanu.

Kā ziņots, VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" valde izsludinājusi atklātu konkursu uz Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktora amatu.

Lai nodrošinātu vidusskolas turpmāku sekmīgu pastāvēšanu, izglītības iestādei nepieciešams restarts, pārliecināta iestādes vadība. Kā iepriekš Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā norādīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas attīstības biedrības valdes priekšsēdētājs Ansis Birznieks, līdz šim pastāvošā situācija izglītības iestādē liecina - lai skola spētu pastāvēt turpmāk, tai nepieciešams nevis glābšanas plāns, bet gan restarts un attīstības plāns.

Birznieks uzsvēra, ka līdz šim iestāde cietusi lielus zaudējumus, tostarp novecojušās katlumājas dēļ, kas atradusies nepilna kilometra attālumā no skolas, tādējādi radot "dramatiskus siltuma zudumus un milzīgus izdevumus par apkuri". Skolai ir brīvs korpuss aptuveni 3000 kvadrātmetru platībā, kuru iepriekš iznomāja "Internacionālā skola", tomēr pēdējos četrus gadus IZM, kuras pārraudzībā atrodas Dārzkopības vidusskola, neļaujot telpas iznomāt nomniekiem ilgtermiņā, tādējādi radot zaudējumus. Tāpat ministrija neļaujot iznomāt arī dārzeņkopības paraugsaimniecības izveidei poldera zemi aptuveni 50 hektāru platībā, neskatoties uz to, ka tam ir potenciāls nomnieks.

No 2014.gada beigām vidusskolai nav direktora, bet skolas valde no šī paša laika ir viena tās locekļa sastāvā. Birznieks norādīja, ka mācību iestādes vadība no kapitāla daļu turētāja puses atstāta "pašplūsmā un pagaidu režīmā". Neskatoties uz to, ka skola izstrādājusi tās attīstības stratēģiju līdz 2020.gadam, tā esot "iestrēgusi" IZM. Tāpat Birznieks norādīja, ka pēdējā laikā nav notikusi neviena konstruktīva saruna par skolas nākotni, neskatoties uz to, ka nozare uzsver šīs skolas pastāvēšanas nepieciešamību. Tāpat būtisks jautājums ir arī audzēkņu piesaiste, jo pēdējos gados fiksēts to skaita kritums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)