Banner 980x90

Būtiskākie faktori, kas jāņem vērā, izvēloties vasaras riepas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākoties gada siltajai sezonai, autovadītājiem laiks domāt par spēkrata ziemas riepas nomaiņu pret vasaras riepām. Ja iepriekšējās savu laiku ir nokalpojušas, nepieciešamas jaunas vasaras riepas. Taču – kādus faktorus ņemt vērā, izvēloties riepas? Un – kādēļ nevajadzētu visu gadu braukt ar vienām riepām? Par to raksta turpinājumā!

Ziemas riepas vasarā – jā vai nē?
Ņemot vērā, ka riepu maiņa rada ievērojamus izdevumus, kādam var rasties jautājums – kā būtu visu gadu braukt ar vienām riepām? Lai arī tas varētu šķist ekonomisks risinājums, patiesībā tas nebūtu ne izdevīgi, ne droši. Jāņem vērā, ka ziemas riepas ir veidotas tieši ziemas laika apstākļiem un to materiāls ir mīkstāks, tādēļ vasaras sezonā, kad gaisa temperatūra ir ievērojami augstāka, ziemas riepas nodils zibens ātrumā, un nekāda līdzekļu ekonomija tur nesanāks. Šī nebūs labākā izvēle arī no drošības viedokļa – braucot ar sezonai nepiemērotām riepām, automašīna kļūst daudz sliktāk vadāma un palielinās tās bremzēšanas ceļš. 

Galvenie riski, iegādājoties lietotas vasaras riepas
Meklējot vasaras riepas, daudzi apsver iespēju iegādāties lietotas riepas. Taču – vai tā būtu labākā izvēle? Lietotas riepas iedalās divās daļās: 
• iepriekš lietotas riepas, ko autovadītājs kāda iemesla dēļ vēlas pārdot;
• atjaunotas riepas – lietotai riepai tiek atjaunota protektora daļa, tādā veidā uzlabojot saķeri un drošību.

Neatkarīgi no tā, kādam variantam tiek dota priekšroka, plānojot iegādāties lietotas riepas, jāpievērš uzmanība gan protektora dziļumam, gan riepu kvalitātei kopumā. Turklāt ir jāņem vērā riski, kas var ietekmēt drošību uz ceļa. 

Nav zināms, kādos apstākļos riepas uzglabātas
Ja riepas uzglabātas nepiemērotos apstākļos, tās ātrāk deformēsies un zaudēs savas īpašības. Jāņem arī vērā riepu uzglabāšanas laiks – arī riepām ir derīguma termiņš, tādēļ, ja tās stāvējušas garāžā jau vairākus gadus, iespējamība, ka tās vairs nav braukšanai derīgas, būtiski pieaug. 

Ja budžets ir ierobežots, vērts pameklēt, kur notiek vasaras riepas izpārdošana vai iegādāties zemākas klases riepas, nevis riskēt ar lietotu, apšaubāmas kvalitātes riepu iegādi. 

Atjaunotas nenozīmē – jaunas 
Atjaunošanas procesā tiek nomainīts tikai riepu protektors, pārējās riepas daļas paliek tādas, kādas ir. Tātad atjaunotas riepas nebūs tik izturīgas un kvalitatīvas, kā jaunas. 

Jaunas vasaras riepas MMK Riepu servisā – teicama izvēle visām prasībām
Lai uz ceļa justos maksimāli droši, vislabāk iegādāties jaunas riepas. Turklāt – darīt to pie uzticama pārdevēja. MMK Riepu serviss piedāvā visdažādākās vasaras riepas vairākās cenu kategorijās, lai katrs autovadītājs varētu izvēlēties savām iespējām atbilstošāko risinājumu. Būtiski, ka regulāri tiek rīkotas arī vasaras riepas akcija, kas dod iespēju iegādāties kvalitatīvas riepas par vēl izdevīgāku cenu. Izvēlei arī vairāki riepu izmēri, piemēram, vasaras riepas r16, vasaras riepas r17 u.c. Ieskaties piedāvājumā un izvēlies piemērotākās riepas savam auto, lai pēc tam droši trauktos savos šīs vasaras piedzīvojumos! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)