Banner 980x90

Centra "Vaivari" divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,774 miljonu eiro apmērā

Rīga, 9.maijs, LETA. Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,774 miljonu eiro apmērā, šodien žurnālistus informēja centra vadītāja Anda Nulle.

Kopumā no šīs summas 1,508 miljoni eiro bija Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 160 000 eiro - valsts budžeta finansējums, bet 1,107 miljoni eiro - paša rehabilitācijas centra līdzekļi.

Nulle informēja, ka patlaban pēc renovācijas darbiem centra 6. un 7.stāva telpas uzlabotas gan aprīkojuma, gan vizuālā izskata ziņā, turklāt tās kļuvušas arī funkcionālākas pacientu daudzveidīgajām rehabilitācijas vajadzībām.

"Vaivaros" notikuši arī atjaunošanas darbi centra pieguļošajā teritorijā, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzekļus. Par šo finansējumu uzlabota vides pieejamība un iespēja izmantot jaunizveidotus celiņus arī dažādu grūtības pakāpju dozētas slodzes pastaigām un nodarbībām.

LETA pērn ziņoja, ka "Vaivaru" attīstībā plānots ieguldīt vēl apmēram divus miljonus eiro tā sestā un septītā stāva remontam, kā arī tehnoloģiskā aprīkojuma papildināšanai un atjaunošanai. Centrs pēdējo gadu laikā ir investējis ievērojamus līdzekļus, lai atjaunotu divas nozīmīgas nodaļas - otro nodaļu, kurā medicīnisko rehabilitāciju saņem bērni un pieaugušie ar dažādām muskuloskeletālām patoloģijām, un trešo nodaļu, kurā tiek veiktas kardioloģiskās un pulmonoloģiskās rehabilitācijas programmas pieaugušajiem pacientiem.

Minētās aktivitātes īstenotas projekta "Kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana "Vaivaros", attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" laikā, kura finansējumu veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts un "Vaivaru" budžets.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)