Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē ar solokoncertu "Dzimuši Latvijā" uzstāsies pianists Georgijs Osokins

Rīga, 26.okt., LETA. Dzintaru koncertzālē ar solokoncertu "Dzimuši Latvijā" 4.novembrī plkst.19 uzstāsies pianists Georgijs Osokins, aģentūru LETA informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Dzintaru koncertzālē pianista izpildījumā skanēs Pētera Vaska skaņdarbi klavierēm no cikla "Gadalaiki", Žana Filipa Ramo "Svīta Sol mažorā", kā arī krievu pianista Sergeja Rahmaņinova mūzika.

"Pēc fināla Šopēna konkursā 2015.gadā Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus "neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs". Kopš dalības konkursā viņu aicina uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista "firmas zīme" ir Šopēna mūzika, un 2016.gadā poļu izdevniecības paspārnē klajā nāca viņa soloalbums, kas veltīts tikai Šopēnam," par Osokina karjeru sacīja Pučka.

Pianists absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, mācījies pie tēva Sergeja Osokina Rīgā, papildinājis prasmes pie Mihaila Voskresenska Maskavas konservatorijā, kā arī pie Dmitrija Baškirova un Georga Frīdriha Šenka. Kopš 2015.gada Osokins ir Sergeja Babajana klases students Ņujorkas Džuljarda skolā, bet 2016.gadā kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks".

Pirmo reizi Osokins kopā ar orķestri uzstājies desmit gadu vecumā, un drīz pēc tam kļuva par laureātu devītajā starptautiskajā Aleksandra Skrjabina pianistu konkursā Parīzē (2009). Pianists ir saņēmis Frederika Šopēna prēmiju XXII starptautiskajā konkursā Moncā (Itālija) un citas balvas. 2014.gadā Georgijs uzvarēja IX starptautiskajā Šopēna jauno pianistu konkursā Ķīnā, bet XVII starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā Osokins tika iekļauts desmit labāko pianistu skaitā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)