Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē koncertu sniegs Vācijas stīgu filharmonija un pianiste Elīna Bērtiņa

Rīga, 26.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē koncertu sniegs Vācijas stīgu filharmonija kopā ar pašmāju pianisti Elīnu Bērtiņu, aģentūru LETA informēja koncerta rīkotāju pārstāve Anete Toča.

Koncerta programmā iekļauti tādi skaņdarbi kā Pētera Vaska "Viatore", Volfganga Amadeja Mocarta "Klavierkoncerts No.14 Mibemol mažorā", Maksa Bruha "Serenāde par Zviedru tautas melodijām" un Gražinas Bacevičas "Koncerts stīgu orķestrim".

Kopš 1973.gada ar Vācijas stīgu filharmoniju sadarbojušies daudzi slaveni diriģenti - Herberts Kēgels, Volfs Dīters Hausšilds, Jorgs Peters Viegls, Mihaēls Zanderlings un citi. Savukārt kopš 2013.gada orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Drēzdenes Filharmonijas koncertmeistars Volfgangs Hentrihs.

Dēvējot sevi par kultūras un mākslas vēstniekiem, jaunie orķestra mūziķi ik gadu dodas koncertu turnejās Vācijā, Krievijā, Ķīnā, Spānijā, Ekvadorā un citās valstīs.

Bērtiņa muzikālo izglītošanos sāka Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, kur mācījās pie Ligitas Muižarājas un Ilzes Graubiņas. Pianiste absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) maģistrantūru. 2005.gadā pianiste kļuva par JVLMA Gada balvas laureāti.

Viņa regulāri sniedz koncertus gan kā solo māksliniece, gan arī tandēmā ar izciliem mūziķiem. Tāpat viņa sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Liepājas Simfonisko orķestri, Olštinas filharmonijas orķestri. Kopš 2013.gada Bērtiņa ir kameransambļa "Duo Mundi" dalībniece kopā ar čellisti Guntu Ābeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)