Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē notiks romu kultūras festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 18. līdz 20.augustam Dzintaru koncertzāle notiks starptautisks romu (čigānu) kultūras festivāls "Roma World 2016", vēsta pilsētas pašvaldības jaunumu portāls Jurmala.lv.

Romu kultūras festivāls Latvijā norisinās jau otro gadu, un arī pērn tā noslēguma koncerts notika Dzintaru koncertzālē. Krāsām bagātajos priekšnesumos varēja baudīt Balkānu kolorītu, cimboles un vijoles, flamenko, indiešu mūziku un itāļu instrumentālistus.

Festivāla ideja ir mainīt tradicionālos priekšstatus par romu kultūras mantojumu un tā patieso nozīmīgumu. Šai tautai, kuras tradīciju vēsture ir krietni atšķirīga no mūsējās, ir nepārspējama enerģija, ko viņi izcili māk izpaust mūzikā, dziesmās un dejās.

Festivāls arī šogad turpinās iepazīstināt un pārsteigt skatītājus ar pasaulē slaveniem romu mūziķiem no vairāk nekā 15 pasaules valstīm – ASV, Spānijas, Itālijas, Francijas, Kubas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas, Moldovas, Bulgārijas, Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Zviedrijas un Izraēlas.

Festivāla koncertos redzēsim un dzirdēsim popmūzikas karali Pitingo no Spānijas, vienu no labākajām flamenko mūziķu grupām ar mūziķi Santino Spinelli no Itālijas, leģendāro, pasaulslaveno čigānu teātri "Romen", lirisko tenoru Telmanu Guževski no Izraēlas kopā ar Kubas ģitāristu Hosē Luisu Korvisonu Rohasu no Kubas, kā arī daudzus citus izcilus māksliniekus un kolektīvus.

Festivālu rīko biedrība "Romu kultūras centrs" un Starptautiskā Romu apvienība sadarbībā ar televīzijas kanālu "Mezzo", kas festivālu translēs 76 pasaules valstīs.

Festivālu profesionālās mākslas pieejamības veicināšanas projektu konkursā atbalstījusi Jūrmalas pilsētas dome. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)