Banner 980x90

Eiropas līgas posmā basketbolā meitenēm Jūrmala 3.vietā

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Februāra beigās Liepājā noslēdzās Eiropas meiteņu basketbola līgas regulārā sezona U17 vecuma grupā jaunietēm. Pēdējā šīs sezonas kārtā jūrmalniecēm pretī stājās Igaunijas "Audentes", Somijas "HBA Cadets", Slovākijas "Levice", kā arī Daugavpils un Liepājas meitenes.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, turnīra ievadā Jūrmala sacentās ar Somijas komandu "HBA Cadets". Spēli labāk iesāka jūrmalnieces, izvirzoties nelielā vadībā. Trešā perioda beigās Jūrmala ļoti labi nostrādāja aizsardzībā, četru minūšu laikā neļaujot pretiniecēm gūt nevienu grozu. Spēles beigās nekas nemainījās un tika izcīnīta pirmā uzvara - 68:57, un kā vēlāk izrādījās, šis somietēm bija vienīgais zaudējums. Nākamās pretinieces Slovākijas "Levice" un Jūrmala spēli iesāka tāpat kā pabeidza pirmo, ar labu aizsardzību un ātriem, rezultatīviem uzbrukumiem. Tomēr turpinājumā tik labi vairs neveicās. Otrajā ceturdaļā uzbrukums apstājās, savukārt pretinieces turpināja palielināt pārsvaru, kā rezultātā zaudējums - 38:58.

Otrajā dienā Jūrmala grūtā spēlē ar lielu cīņassparu un raksturu spēles beigās spēja izraut uzvaru pār Daugavpils meitenēm - 48:44. Ceturtā spēle pret "Audentes". Jau no spēles sākuma igaunietes sedza zonas aizsardzību, kas Jūrmalas meitenēm radīja lielas problēmas. Sasteigti un neveiksmīgi uzbrukumi ļāva pretiniecēm izvirzīties 13 punktu vadībā. Arī trešajā trešdaļā jūrmalniecēm ar metieniem nesekmējās, bet aizsardzība bija augstā līmenī. Deviņu minūšu laikā igaunietes guva vien divus punktus. Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Jūrmala izvirzijās vadībā, bet noturēt to neizdevās. Pēdējā minūtē vairākas piezīmes ļāva igaunietēm realizēt svarīgus soda metienus un noturēt uzvaru ar 43:41. Turnīra noslēgumā Jūrmalai pretiniekos mājinieces - Liepājas meitenes. Spēle sākās līdzīgi, punktus pārmaiņus gūstot abām komandām. Tomēr trešajā ceturdaļā jūrmalniecēm izdevās veikt 12 punktu izrāvienu, kas ļāva svinēt uzvaru arī spēles beigās - 61:42.

Eiropas līgas pēdējā posmā Jūrmala izcīnīja 3.vietu. Savukārt regulārās sezonas kopvērtējumā starp 16 labākajām komandām no Beļģijas, Baltkrievijas, Dānijas, Itālijas, Somijas, Slovākijas, Krievijas, Polijas u.c. valstīm Jūrmala ierindojās augstajā 5.vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)