Banner 980x90

Eksperti atzinīgi vērtē Jūrmalas būves

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Divos valsts mēroga būvniecības konkursos nozares eksperti augstu novērtējuši piecus Jūrmalā 2015.gadā uzbūvētos objektus, piešķirot godalgas dažādās nominācijās.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Pilsētplānošanas nodaļas pārstāve Baiba Tračuma, konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2015", kuru rīkoja žurnāls "Latvijas Būvniecība" un "Latvijas Architektūra", desmit nominācijās tika izraudzītas labākās 2015.gada būves Latvijā.

Konkursam kopumā bija pieteikti 95 objekti, aptverot visu Latviju, kā arī pieteikti objekti no Lielbritānijas, Igaunijas un Lietuvas, kuru realizācijā iesaistījušies Latvijas būvuzņēmēji. Šogad konkursa devīze bija "Drošība un kultūras mantojuma saglabāšana". Tika vērtēta ēku būvkonstrukciju drošība, arhitektoniskā izteiksmība, materiālu un darbu izpildes kvalitāte, mikroklimats, sociāli ekonomiskie ieguvumi un inovatīvi risinājumi.

Nominācijā "Rekonstrukcija" Dzintaru koncertzāle ieguva 1.vietu, nominācijā "Restaurācija" - 2.vietu, tādējādi ierindojoties uzreiz aiz diviem "Grand Prix" ieguvušiem objektiem - Rīgas Pils un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Rīgā, kam veikta pārbūve un restaurācija.

Dzintaru koncertzāles pārbūves projekta autori ir Māra Ābele un Mārtiņš Jaunromāns, "Arhitektu birojs Jaunromāns un Ābele", darbus veica būvuzņēmējs SIA "RE&RE" no 2012.gada oktobra līdz 2015.gada maijam. Pēc pārbūves vēsturiskā ēka ar Mazo zāli atguva iespēju funkcionēt un ieguva papildus nepieciešamās telpas, kuras galvenokārt tika izvietotas pazemē. Šis tehnoloģiski sarežģītais būvniecības risinājums kopā ar kvalitatīvas arhitektūras pienesumu izpelnījās augstu žūrijas vērtējumu. Savukārt Jūrmalas pilsētai kā pasūtītājam šis objekts ir kultūrvēsturiski un stratēģiski svarīgs, tādēļ ir prieks, ka izvēlētās metodes attaisnojas.

Šā konkursa nominācijā "Koka būve" 2.vieta piešķirta daudzdzīvokļu ēkai "Osobnjak" Ērgļu ielā 6. Ēka būvēta pēc "Arhitektu birojs MG Arhitekti" projekta, pasūtītājs "Ērgļu nami", būvuzņēmējs "RUP". Ēka ir labs piemērs tam, kā mūsdienīgā veidā Jūrmala var turpināt pilsētai raksturīgās koka arhitektūras tradīcijas.

Būvniecības konkursā - Latvijas Būvnieku asociācijas, Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības un būvniecības nozares profesionālo nevalstisko organizāciju skatē "Gada labākā būve Latvijā 2015" - nominācijā "Pārbūve" Dzintaru koncertzāle ieguva 3.vietu.

Arī šajā konkursā augstu atzinību izpelnījies ne tikai Jūrmalas pašvaldības īstenotais objekts, bet arī privāto attīstītāju projekti. Nominācijā "Dzīvojamā jaunbūve" Jūrmalai divas balvas: 1.vieta piešķirta kompleksam "Legend" Bulduru prospektā 19 (arhitekts U.Zābers "SZK/Z", pasūtītājs SIA "Bulduru 19", būvuzņēmējs "RBS Skals"), konkursa komisijas atzinība - mazstāvu daudzdzīvokļu ēku kompleksam Dzintaru prospektā 26 un 28 (arhitektu birojs "Kubs", pasūtītājs SIA "Dzintaru 28", būvuzņēmējs "Merks"). Nominācijā "Sabiedriskā jaunbūve" konkursa komisija ar atzinību novērtējusi arī viesu nama kompleksu Ikšķiles ielā 4 (arhitekts A.Sīlis "SZK un partneri", pasūtītājs SIA "Dzintaru parks", būvuzņēmējs "Skonto būve").

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)